Miss Lemont kétféleképpen öltöztettem. A nő ugyanaz, a kiegészítők is ugyanazok, valójában csak a sminkje más. Személyiségét illetően az üzleti ebéd szerintem jobban áll neki, a koktél partihoz nem elég érett kicsit nyers, bár kétség kívül dekoratív.
Most pedig bemutatom Miss Lemont: Citromkrém habsipkával, ostyával.
Nagyon intenzív citrom ízű, de még az sem tudja elnyomni a tojás és a vaj ízét. Bevallom, most sem szerettem meg jobban mint eddig, pedig néhányszor már próbálkoztam vele. Főztem már gőz fölött, keményítő nélkül, (lemon curd) és most kipróbáltam az egyszerűbb változatot is keményítővel, simán főzve (lemon custard). A valódi élvezetet nekem az elkészítése jelentette, és a kettő közül az üzleti ebédes változat ízlett jobban.
Hozzávalók:
75+30 g cukor
180 ml frissen facsart citromlé
3 tojás
60 ml keményítő (ezt egy mérőpohárban mérjétek)
300 ml víz
60 g vaj
pici só
vanília
2 citrom karika szirupban főzve
A citromlét, a cukrot, a tojások sárgáját, a keményítőt, a vizet és a vaníliát keverjük össze, és egy teflonos lábosban főzzük meg folyamatos keverés közben, alacsony hőfokon. Ha kész, tegyük poharakba, vagy hűtsük le a lábosban, attól függően, hogy hogyan dizájnoljuk.
A habhoz a tojásfehérjét és a 30 g cukrot, gőz fölött habbá verjük.
Most attól függ, hogy a poharas változatot vagy a falatot választjuk másképpen folytatjuk:
Miss Lemon koktél: a pohárba öntött krémre rakunk egy kevés szeletelt citromkarikát, amit befedünk a habbal. Konyhai fáklyával pirítsuk meg a habsipkát. Szúrjunk mellé egy ostyalapot.
Miss Lemon ebéd: az ostyalapokra nyomjunk krémkupacokat, közé tegyünk a citromkarikákból kis szeleteket. Tegyünk rá egy másik ostyát amire kanállal rakjunk kis hab halmokat, ezeket fáklyával szintén pirítsuk meg.
Mint mondtam, nekem ez utóbbi elkészítés ízlett jobban, mert az arányai kellemesebbek, nem annyira tömény.
Játszatok ti is!
Utolsó kommentek