Vendégségbe menni üres kézzel nem illendő. Ismeretlen vendégeknek viszont nehéz a kedvére tenni, de úgy éreztem, sem a csokival, sem a sajttortával nem fogok mellé lőni, valamelyiket mindenki szereti.
Azért meg, hogy ne kelljen kétfélét sütnöm, összekevertem a kettőt, azt csókolom. Mégis csak ismeretlenekről volt szó.
Jajj dehogy, csak szórakozok. Csokis sajttorta készült, nem valami keverés eredményeként, ez maga a dupla csokis sajttorta. Ami egem illet a blogon már volt egy másik csokis sajttorta is amit sütöttem, nekem azt hiszem az tetszett jobban, de igazából ezzel sem volt semmi baj, sőt. Nagyon finom volt, csak némi málna hiányzott a tetejéről, esetleg ribizli, de nem volt itthon, (nincsenek itthon a gyerekek, üres a hűtő) és nem is kaptam a legközelebbi boltban, messzebbre meg nem mentem (az ismeretlenség miatt- már megint dehogy), nem volt már rá időm.
Hozzávalók:
Alaphoz:
150 g Leibniz teljes kiőrlésű keksz, vagy zabkeksz
2 ek kakaó
60 g olvasztott vaj
250g 70%-os ét csokoládé
250g krémsajt (Philadelphia-vagy más is jó, de így tudjátok mire gondolok)
220g barna nádcukor
25 g kakaó
4 nagy tojás
Tetejére:
180g tejszín
160g étcsoki de ez lehet már tej is
30g barna nádcukor
A kekszet daráljuk le, és keverjük össze a kakaóval meg az olvasztott vajjal, majd egy tortaforma aljába tömörítsük be. 170C-ra előmelegített sütőben 5 percig süssük, vegyük ki hűlni.
Az étcsokit vízgőz fölött olvasszuk meg. A sajtot a cukorral és a kakóval keverjük habosra, a tojásokat pedig egyesével adjuk hozzá, további keverés közben. Adjuk hozzá az olvasztott csokit is, és öntsük a keksz alapra. Rakjuk vissza a sütőbe, egy órára, vagy amíg a közepe megszilárdul.
Ha kész, az vegyük ki, és az oldalát válasszuk le késsel a formáról.
Ha használtok sütőpapírt a szélére, könnyebb lesz.
A tortát egy éjszakára tegyük hűtőbe.
A tetejére olvasszuk össze a tejszínt a csokit és a cukrot, hagyjuk kicsit hűlni, és öntsük a tortára, akkor már csak egy órára kell visszarakni hűteni, utána azonnal rá lehet szabadulni.
Friss gyümölccsel, vagy anélkül , tejszínnel, vagy azzal se, csak simán feketén , de nagyon finom.
Egy éve: fetás cukkini lepény, ami csak annyiban vicces, hogy ezt is vittem a fennt említett összejövetelre. Éppen egy évvel később ugynazt készítettem . Nahát!
Utolsó kommentek