Neeem, nem cukkinis, hanem cukkini! Ez pontosan azt jelenti amit, azazhogy cukkiniből készül, tészta nélkül. A tészta nem azért maradt ki, mert szénhidrát parám van sőt, hanem azért, mert a friss zsenge cukkininek tér kell, hogy érvényesüljön.
Annyira alaposan hátba veregettem magam ezért a receptért, hogy virtuális kék foltokkal vagyok teli. A válságnak köszönhetően a Boursin sajt ára visszament a négy évvel ezelőttire gazdaságoséknál. Az első élelmiszer, aminek az ára csökkent az elmúlt évek alatt, és még mindig nem sajnálom a láncot, szerintem nem veszteséges a termék. Ha valaki eddig nem kóstolta, most tegye, és bárakármelyiket. Sajnos nem lesz hosszú a lista, nálunk csak fokhagymás és borsos van, ellenben nehéz a választás, egyik jobb mint a másik. Ha pedig ezeken már túl vagytok, külföldön járva vadásszatok fügés-dióst, sült paprikás-fokhagymást, esetleg hagymás snidlingeset. Engem meg se kérdezzen senki, bármilyennek örülök ha kapok melyik a legjobb, mindegyik.
Hozzávalók:
6db zsenge 12cm-es cukkini
1 doboz hámozott paradicsom
1 doboz Boursin borsos sajt
oregano sok
bazsalikom sok
1 gerezd fokhagyma
½ ek pizzafűszer
3 ek olívaolaj
150g mozzarella sajt
ÍA cukkiniket gyaluval vékonyra szeleteljük. A paradicsomot botmixerrel pürésítjük, és a reszelt fokhagymával, valamint a pizzafűszerrel olajjal felforraljuk. Egy edényt beolajozunk, és a cukkiniszeleteket az aljára fektetjük. A Boursinból a cukkinire morzsolunk az ujjunkkal, és meglocsoljuk pár kanál paradicsommal, és bazsalikom, illetve oregano leveleket rakunk rá. Újabb réteg cukkini, Boursin, paradicsom és levelek. Amíg csak van. Az utolsó cukkini rétegre még egy kis paradicsom, végül reszelt mozzarella a tetejére.
200C-ra előmelegített sütőbe 15-20 percig süssük. Ha valaki nem szereti csak a nagyon puha cukkinit, az takarja be fóliával, és inkább 30 percig süsse. Nekem ennyi is elég volt. A Boursin és a paradicsom finoman összeolvad, hihetetlenül finom.
Utolsó kommentek