HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Cukkini lasagne

2012.09.12. 07:05 :: sajtosbrokkoli

Neeem, nem cukkinis, hanem cukkini! Ez pontosan azt jelenti amit, azazhogy cukkiniből készül, tészta nélkül. A tészta nem azért maradt ki, mert szénhidrát parám van sőt, hanem azért, mert a friss zsenge cukkininek tér kell, hogy érvényesüljön.

cukkini lasagne 001.jpg

Annyira alaposan hátba veregettem magam ezért a receptért, hogy virtuális kék foltokkal vagyok teli. A válságnak köszönhetően a Boursin sajt ára visszament a négy évvel ezelőttire gazdaságoséknál. Az első élelmiszer, aminek az ára csökkent az elmúlt évek alatt, és még mindig nem sajnálom a láncot, szerintem nem veszteséges a termék. Ha valaki eddig nem kóstolta, most tegye, és bárakármelyiket. Sajnos nem lesz hosszú a lista, nálunk csak fokhagymás és borsos van, ellenben nehéz a választás, egyik jobb mint a másik. Ha pedig ezeken már túl vagytok, külföldön járva vadásszatok fügés-dióst, sült paprikás-fokhagymást, esetleg hagymás snidlingeset. Engem meg se kérdezzen senki, bármilyennek örülök ha kapok melyik a legjobb, mindegyik.

cukkini lasagne 007.jpg

Hozzávalók:

6db zsenge 12cm-es cukkini

1 doboz hámozott paradicsom

1 doboz Boursin borsos sajt

oregano sok

bazsalikom sok

1 gerezd fokhagyma

½ ek pizzafűszer

3 ek olívaolaj

150g mozzarella sajt

cukkini lasagne 016.jpg

ÍA cukkiniket gyaluval vékonyra szeleteljük. A paradicsomot botmixerrel pürésítjük, és a reszelt fokhagymával, valamint a pizzafűszerrel olajjal felforraljuk. Egy edényt beolajozunk, és a cukkiniszeleteket az aljára fektetjük. A Boursinból a cukkinire morzsolunk az ujjunkkal, és meglocsoljuk pár kanál paradicsommal, és bazsalikom, illetve oregano leveleket rakunk rá. Újabb réteg cukkini, Boursin, paradicsom és levelek. Amíg csak van. Az utolsó cukkini rétegre még egy kis paradicsom, végül reszelt mozzarella a tetejére.

200C-ra előmelegített sütőbe 15-20 percig süssük. Ha valaki nem szereti csak a nagyon puha cukkinit, az takarja be fóliával, és inkább 30 percig süsse. Nekem ennyi is elég volt. A Boursin és a paradicsom finoman összeolvad, hihetetlenül finom.

7 komment

Címkék: zöldség sós cukkini sütök főzök lasagne

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr784771460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2012.09.12. 09:03:55

Igen ,ez a nyár utolsó ölelése , simogató könnyű , szép , vidám búcsú . Ehhez csak a cukkini carbonara mérhető !

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.09.12. 16:16:20

@Az amatőr hagyományörző: Szia, köszönöm ez kedves volt.És lesz még egy ölelése a nyaramnak, de arra még várni kell egy kicsit. Az az ölelés szerintem még simogatóbb. Pedig ez is nagyon jóleső volt.

Miner.hu 2012.09.12. 18:34:51

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

Liszt Olivér 2012.09.12. 23:03:04

Szia Sajtosbrokkoli! A felső kép (a hozzávalókkal) telitalálat, gyönyörű fotó, gratulálok. :)

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.09.12. 23:12:41

@Liszt Olivér: Szia Olivér, nem vetted észre a jobb alsó sarokban a homályos foltot? Egy ujjnyom volt a lencsén. Későn vettem észre. És nekem a középen elvágólag odarakott oregano sem tetszik, már másképp csinálnám.
De nagyon örülök, hogy te látsz benne valamit és mégjobban, hogy jársz hozzám, nem is tudtam róla.

Liszt Olivér 2012.09.13. 11:19:33

@sajtosbrokkoli: Annyira késő volt már tegnap este, hogy a félhomályban nem tűnt fel. De most, hogy mondod, tényleg nagyon csúnya. :)
Még egy kérdés izgat: nem hiányzott a végén belőle a tészta? (mert ha nem, én is kipróbálom így).

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.09.13. 13:09:55

@Liszt Olivér: A legkevéssé sem . Talán a név miatt asszociálsz csak a tésztára, meg a metodikája miatt, de ha ettől kicsit függetleníted, vagy elvonatkoztatsz, akkor lehetne akár egyfajta rakott cukkini is, és máris fel sem merülne benned a tészta kínzó hiánya nem?
Szóval zizzenj rá nyugodtan, ígérem hogy szeretni fogod, de ha nem azt is mondd majd el.
süti beállítások módosítása