HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Rétestorta

2013.01.10. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Nehéz a házi rétesekkel vetekedni, és most sem ez a cél. A cél az, hogy élvezhetővé tegyük a boltban kapható kész réteslapokat. Nem nehéz, apró trükkök kellenek csak hozzá. A torta meg nem is igazi torta, de formáját tekintve mégiscsak az, így egyszerűbb a megnevezése. 

retestorta 004.jpg

Tehát. Ezeknek a boltban kapható réteslapoknak sok bajuk van, de mégsem reménytelenek. Bár anyukám tudott rétest sütni, a normál napi munkamenetbe mégsem tudta beilleszteni a valódi rétes sütését (ahogy én sem), valahonnan mégis tudta, hogy lehet ehetővé tenni.

retestorta 007.jpg

Vaj, vaj, vaj, és tejföl, némi tojással elkeverve. Ennyi plusz szükségeltetik a normál hozzávalókon kívül. A vajtól finoman roppanni fog, a tejföl pedig plusz nedvességhez juttatja, ami amúgy nem sok van a tésztában. Ez főleg akkor szükséges, ha fel akarjuk tekerni, mert akkor sokszor eőfordul, hogy annyira törik, hogy ez lehetetlen. Ha viszont megkenjük a tejföllel, akkor rugalmasságot kap a tészta. Ennél a torta formánál nincs szükség erre a rugalmasságra, de az állagának és az ízének nagyon jót tesz mégis.

Egy csomag, azaz 8 laphoz fogom megadni a mennyiségeket.

retestorta 015.jpg

Hozzávalók:

1 csomag réteslap

80g vaj olvasztva

1 kis doboz tejföl

2 ek (házi) vaníliáscukor

1 kis tojás

5 nagy alma

4 ek cukor

1 citrom leve

½ tk fahéj

6-8 ek zsemlemorzsa

Az almákat megpucoljuk, és ha feltekerjük kockákra, ha torta készül szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével, és félre rakjuk. A tejfölbe beleütjük a tojást, és a vaníliás cukorral elkeverjük. A lapokat kivágjuk kerekre, egy tortakarima mentén. Erre a karimára szükség lesz később is. Az első lapot egy szilikonos sütőlapra tesszük, és megkenjük vajjal, a második lapot rátesszük, és szintén megkenjük vajjal, rátesszük a harmadik lapot is, amit viszont a tejföllel kenünk meg. Most jöhet a kivajazott karima a lapok köré, és negyedik lap, amit megkenünk vajjal újra, és megszórunk kevés zsemlemorzsával. A cukorral és fahéjjal elkevert almából jöhet egy réteg gyümölcs,majd újra a lapok, most egy vajas, amit tejföllel is megkenünk, egy amit szórunk, almával töltünk, és végül két vajas, mert a tetejét is meg kell kenni. A maradék tésztából derelyevágóval vágjunk csíkokat, azzal díszítsük a tetejét.

210C-ra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tehát még egyszer a rétegek.: vajas, vajas, tejfölös, vaj-morzsa-alma, vaj-tejföl, morzsa-alma, vajas, vajas.

Ha tekerni akarom a lapokat, akkor kettőt szoktam használni egy réteshez, akkor az alsót csak vajazom, a másodikat vajazom, és meglocsolom tejföllel, az alsó szélén megszórom egy csíkban a morzsával, rárakom az almát, feltekerem, és mielőtt megsütöm még egyszer bekenem vajjal.

retestorta 002.jpgretestorta 001.jpg

Végül még egy titok, amit ki se merek ejteni a számon, ezért hogy mivel vágom, azt a képről kell tudni értelmezni. Viszont nagyon szépen lehet vágni ezzel a módszerrel a rétest akár torta, akár tekert.

retestorta 016.jpg

Egy éve: Tojás caesar, és így készül az igazi rétes

Szólj hozzá!

Címkék: alma gyümölcsös rétes édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr205009197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása