Azért tekercs, mert azt egyszerű egy vagy kétszemélyesre készíteni, míg ha egy tepsit, vagy jénait megrak ez ember, sose fogy el egyszerre, ezt meg frissen kell enni. A klasszikus besamell átalakult, némi mustár, és sajtkrém segítségével, a spenót meg egyszerűen jól áll a lazacnak, illenek a színek egymáshoz.
Ez a lazacszín egyike a leggyönyörűbbeknek. Teljesen megfoghatatlan, csakúgy mint a türkiz. Viszont. Bár nem szoktam lazacot venni csak a halpiacon, most betévedtem a hegyvidék ínyenc CBA-jaba, és annyira szép volt a lazac, hogy bár nem hal péntek volt, ellenállhatatlan vágyat éreztem. Én nem a beteljesületlen szerelmek tisztaságában hiszek, hanem az őszinte szerelmek mély megélését pártolom, így a hal után sem sóvárogtam sokat, egymáséi lettünk. Ám a mély érzelmeimet kicsit összezavarta a háton az a sok szőr pikkely.
Fel sem merült bennem, hogy a bőrős lazacot pikkelyesen hozom haza, mert ez a halpiacon sose fordul elő.
Hogy maradjak a szerelmi szálnál, nos azt is hiszem, hogy illendő, és érdemes is tiszteletben tartani az igaz szerelmet, és nem szabad, éri meg, vagy érdemes (szabadon választható, vagy az összes is bejelölhető) másfelé kacsintgatni.
Ennyi okosság szaladt ki belőlem hirtelen. Egyébiránt, és hogy szépítsem a bizonyítványomat, a halpiacról szerzi be a hegyvidéki CBA az hal árut, ezért mertem hát kacsintani.
A mennyiségek ma nagyon pontatlanok lettek, de úgysem kell, hogy egyforma legyen. Lehet kreatívkodni, így se sok titkot hagyok.
Hozzávalók: (2 tekercshez)
Lazac
spenót
besamel
natúr krémsajt
mustár
petrezselyem
só
bors
citrom
lasagna tészta
Egy szokásosnál sűrűbb besamelt készítünk, amibe natúr krémsajtos, és mustárt, sót borsot petrezselymet teszünk . A tésztát kifőzzük. Én mélyhűtött spenót gombolyagokat használtam,amit kiolvasztottam használat előtt. A besamellel megkenjük a tésztát, ráfektetjük a lazacszeleteket, sózzuk, majd elosztjuk rajta a spenótot is, és újra sózzuk, meg borsozzuk, feltekerjük a tésztát.
Némi maradék besamelt kis tejjel hígítunk, és a tekercsekre öntjük, amit olajjal kikent üvegtálba teszünk. 200C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük., ha kész citrommal meglocsoljuk.
Egy éve: baguett vacsora
Utolsó kommentek