Tonhal saláta zöldbabbal, lilakáposztával
Ez a gyönyörű vers jutott az eszembe, miközben fotóztam a meseszép salátámat. Talán a tavasz teszi, hogy ennyire hívogatnak a színek, de lehet hogy csak a vitaminradarom jelzett be, ezért készült ez a káposztás saláta. Mindenesetre bátran ajánlom kipróbálásra, még egy ovis is képes elkészíteni.
Hozzávalók:
1/2 fej lilakáposzta
250 g zsenge zöldbab
1 lilahagyma
2 csokor petrezselyem
só, bors
olívaolaj
3 ek vörösbor ecet
1-2 ek frissen facsart citromlé
1 tonhal konzerv (olajos)
A babot forrásban lévő sós vízben 3 percet főztem, leszűrtem, hagytam kihűlni. A káposztát nagyjából 1x1 cm nagyságú kockára vágtam, a hagymát apróbbra, majd összekevertem a zöldségeket a petrezselyemmel, aztán sóztam, borsoztam, ecetet, citromlevet, olívaolajat raktam rá, és végül a halat. Finoman összeforgattam, és már kész is volt. A hűtőbe tettem 1 órára, majd után ízesítettem kevés citrommal. Egy kis kapribogyót akartam még beletenni, de elfelejtettem! Ejnye!
Hogy méltóképpen zárjam, ismét Kosztolányitól veszek kölcsön egy gondolatot, kicsit testre szabva:
Kiszíneztem vele az ételem!
Utolsó kommentek