Jó, lehet, hogy a név nem stimmel teljesen, mert akkor most carbonara, vagy cukkinis tészta, de carbonara mert van benne hasaalja szalonka, csak éppen cukkini is került bele. Borzasztó sokat ettem belőle, pedig nem állt szándékomban. 10 perces ebéd, ami ha volt, feledteti a délelőtti kellemetlenségeket.
Egy aprócska negatívuma volt a tésztaevés utáni létnek: le kellett feküdnöm fél órára. Kár lenne rögtön a tésztára fogni, mert valószínű a természet összjátéka űzte velem ezt az alvásos dolgot. Egy hete alig élek az allergiától, egy hete maximális mennyiségű allergia gyógyszert szedek és fújok rá-be, az addigi rákészülő mennyiségtől is folyton álmos voltam, de most már a 8-kor kezdődő Derrick felügyelőnek megfelelő filmeket sem tudom végignézni gyakorlatilag a hiradó után alszom, folyton úgy nézek ki mint aki sírt, és a szempillaspirált már elzártam magam alől, hogy nehogy eszembe jusson rutinból használni mert 3 percen belül szétterül az arcomon, vagy a szemdörzsöléstől vagy a könnyzéstől. Persze a 38 fok sem segíti a vérnyomásomat, és ennek tetjébe a kávéfőzőmet sem tudom használni, mert vízkőtleníteni kellen, de nincs itthon folyadék, én meg nem jártam a Ráday utcában, hogy vegyek. Sírnék még, de így is sírok egész nap, vagy ha nem is, legalább úgy nézek ki.
Ha sikerült eldönteni, hogy mennyi szerepe van a tésztának az alvásomban, és ti úgy döntötök, a tészta a legkevésbé tehet róla, akkor itt a recept, igérem szeretni fogjátok, Kati szerintem neked is menni fog. Ez egy két személyes adag
Hozzávalók:
60 g hasaalja szalonna (pancetta)
100g cukkini
1 gerezd fokhagyma
250 ml tejszín
1 tojás sárgája
200g tészta
petrezselyem, parmezán
A tésztát lobogó forró sós vízbe tesszük. Ezzel egyidejűleg felvágjuk a szalonnát, a cukkinit csíkokokra. 2 csepp olivaolajon odateszzük a szalonnát, ha félig megsült, a cukkinit hozzáadjuk , aztán a fokhagymát, de ezzel nem sütjük már nagyon, hogy ne égjen meg, most ráöntjük a tejszínt, belerakjuk a tojás sárgáját, alaposan összekeverjük, felforraljuk, és ha jó az időzítés eddigre kész a tészta, amit a tejszínes cukkinihez adunk átforgatjuk, és megszórjuk parmezánnal, petrezselyemmel.
Lekottázom az ütemtervet: tésztavizet felforralom , tésztát belerakom 2 perc, hozzávalók összevágása 1,5 perc, szalonna pirítás 3 perc, cukkini 1 perc, fokhagyma 0,5 perc, tejszín 1,5 perc, a tészta leszűrésére 0,5 percetek maradt, de ez elegendő.
Az asztal közepére tesszük a serpenyőnket, megszórjuk parmezánnal, és fokhagymával. A parmezán nálunk csak a tányéron került rá, ezért azzal nem számítottam, ha valaki összekeveri a tésztával, az kap még 0,5 perc pluszt.
Ennyi lenne , és ennyi is volt nekem is. Aztán meg annyi. Mindegy, csak vége lesz a nyárnak, addig is írtsa mindenki a parlagfüvet, Köszönöm.
Utolsó kommentek