Ha így folytatom lassan rózsaszín leszek, sőt lehet hogy mindent rózsaszínebbnek látok majd. Persze ha csak ennyi káros mellékhatása van a céklának, akkor maradok vele szorosabb kapcsolatban, és vidáman énekelgetek vagy dúdolok, hogyaszongya: céklácska szerelmem légy a zenyém.
Nagyon ütősre sikerült a céklalepényem. A cukkinilepényekből már mutattam itt az alapot, és a fetás változatot is, és bizony ez is egy változat arra, hiszen ebben is van cukkini, illetve annak analógiájára készült ez a céklás is. Ez milyen már! Éppen akartam linkelni az alapot, és rá kellet ébrednem, hogy nem is raktam még ide az alap cukkinilepényt. Még jó, hogy a fetás legalább valóban felkerült már. Olyan jó hogy van még hova fejlődnöm.
Forrón kellemesen édeskés, hidegen viszont élénken céklás ízt mutat. A színét meg egyenesen imádom. Kicsit fáradt, kicsit céklás, meghatározhatatlanul fátyolos. Szeretem na!
Hozzávalók:
120g cukkini
150g cékla
2 tojás
55g liszt
1/4 tk sütőpor
1/4+1/2 tk só
bors
opcionálisan kapor
oliva olaj
A cukkinit héjától megszabadítottam, mert nem szerettem volna ha bezavar a zöld szín. a céklát is meghámoztam, és lereszeltem almareszelőn. a kevesebb sóval megsózzuk, és 10 percre félrerakjuk. Ha lejárt az idő, kinyomjuk a lét a zöldségből, és a tojásokkal összekeverjük, majd a többi előzőleg összekevert szárazanyagot (ha szeretnénk a kaprot is) ráöntjük a zöldségre, és összeforgatjuk.
Kevés olajon lassan megsütjük mindkét oldalát.
Mártogatóst is készíthetünk hozzá, ez kapros tejföl.
A képen még raktam rá valamit, és ez most fejtörő lesz, mert szeretném tudni, hogy minek gondoljátok, illetve hogy ti mivel tudnátok elképzelni ezt az édeskés rózsaszín céklalepényt. Segítségül ha valaki nem tud kommentelni a regisztráció miatt, a facebookon könnyebben hangot adhat ötletének.
Megoldás: grillezett kecskesajt. Ezt raktam a tetejére, és a tejfölbe is morzsoltam egy keveset. A kettő együtt sok, de vagy a mártogatós, vagy a sajt bátran mellé kerülhet.
Utolsó kommentek