HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Egy egész almafa nőtt a konyhámban! - Zöldalmás macaroon

2011.10.03. 07:00 :: sajtosbrokkoli

A fiúk meg alig győzték a szüretet. Pont úgy szedték mint az igazit. A pólot a hasuk előtt megemelték, és beleszedték a kicsi terméseket. Majd leültek és csak falták. Lóri persze nem állta meg, hogy be ne szóljon, miszerint neki az a rózsaszín a kedvence, és bár ez se akad a torkán, azért mégis csak az a legfinomabb macaroon. Kire ütött ez a gyerek? 

Soha nem venném el a dicsőséget mástól, így be kell vallanom, hogy az almafás ötlet nem a sajátom, de remekül reprodukáltam. Azért az eredetin nem voltak zöld és csillogó aranyra festve az almák macaroonok, így mondhatjuk, hogy tökéletesítettem az almákra eső fényjátékot.

Azonnal neki kell állni, és nem csak az almafa rajzolás kreatív élményéért, hanem az ízének különlegessége miatt is. Azt nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem lett talpa a macaroonak, pedig ez nem szokott problémát jelenteni, mivel mindent úgy csináltam ahogy máskor, bár még sosem tettem egy macaroonba se fagyasztott alma chipset. Talán ez tette, de az ízéből nem hiányzott a talp, elhihetitek. Amúgy várom az ötleteket a talpaltatásra.

Hozzávalók a macaroonhoz:

200g porcukor

120g mandula liszt

10g alma chips

késhegynyi fahéj

zöld ételfesték (ez kihagyható akár)

2 cs vaníliáscukor

100g tojásfehérje

A krémhez:

2 zöldalma

kis darab fahéj

2 szegfűszeg

40 g nádcukor

1 ek citromlé

30+ 50g vaj

30g porcukor

A macaroonokhoz a 2 napig hűtőben pihentetett fehérjéket szobahőmérsékletűre engedjük melegedni, és kemény habbá verjük , majd a szinezéket és a vaníliáscukrot a habba rakjuk, és addig verjük, míg csúcsos , fényes nem lesz. A mandulát késes mixerbe rakjuk, és a chipsel összemixeljük. Az almás mandulát a porcukorral összekeverjük, és beleszitáljuk a habba, majd összeforgatjuk, és nyomózsákba tesszük, amiből 10Ft-os nagyságú macaroonokat nyomunk a szilikonos sütőpapírra. 150C-os sütőben 24 percig sütjük. 

A krémhez az almákat megpucoljuk és apró kockákravágjuk. A citrommal a nádcukorral, fűszerekkel és 30 g vajjal fedő alatt megpároljuk, majd levesszük a fedőt, és karamellizáljuk az almát. Ha kész, hagyjuk kihűlni, közben halásszuk ki a fűszereket. A maradék vajat a a cukorral kikeverjük, és a kihűlt almával késes mixerben összedolgozzuk.

A macaroonokat a krémmel töltsük meg, és tapasszuk össze. Én a tetőket kevés zöld és arany festékkel árnyaltam, de csk a móka kedvéért, pusztán esztétikai okokból, illtve mert ajándékba vittem Móri Imi barátom frissen megnyitott új virág és homedekor üzletébe. Nem is lőttem mellé, mert pont volt egy zöldre terített asztal, pedig össze sem beszéltünk.

 

 Ugye milyen tökéletes a támaválasztás? Imive az tervezzük, hogy a "Zongorázok" menüben található "terítés" almenüt  Ő fogja megtölteni tartalommal, ugyanis szívügye a szépen terített asztal, és ettem már nála, úgyhogy tudom mit beszélek! Addig pedig ha szépre vágytok, nézzétek meg ti is az új üzletet a Corvin Shopping Centerben. Lesz részletes beszámoló is, mert  gasztro szempontból is érdekes dolgokra leltem.

Ki nem rontott még el soha macaroont?

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsös aprósütemény macaroon édeseim bulira

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr603273193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása