A fiúk meg alig győzték a szüretet. Pont úgy szedték mint az igazit. A pólot a hasuk előtt megemelték, és beleszedték a kicsi terméseket. Majd leültek és csak falták. Lóri persze nem állta meg, hogy be ne szóljon, miszerint neki az a rózsaszín a kedvence, és bár ez se akad a torkán, azért mégis csak az a legfinomabb macaroon. Kire ütött ez a gyerek?
Soha nem venném el a dicsőséget mástól, így be kell vallanom, hogy az almafás ötlet nem a sajátom, de remekül reprodukáltam. Azért az eredetin nem voltak zöld és csillogó aranyra festve az almák macaroonok, így mondhatjuk, hogy tökéletesítettem az almákra eső fényjátékot.
Azonnal neki kell állni, és nem csak az almafa rajzolás kreatív élményéért, hanem az ízének különlegessége miatt is. Azt nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem lett talpa a macaroonak, pedig ez nem szokott problémát jelenteni, mivel mindent úgy csináltam ahogy máskor, bár még sosem tettem egy macaroonba se fagyasztott alma chipset. Talán ez tette, de az ízéből nem hiányzott a talp, elhihetitek. Amúgy várom az ötleteket a talpaltatásra.
Hozzávalók a macaroonhoz:
200g porcukor
120g mandula liszt
10g alma chips
késhegynyi fahéj
zöld ételfesték (ez kihagyható akár)
2 cs vaníliáscukor
100g tojásfehérje
A krémhez:
2 zöldalma
kis darab fahéj
2 szegfűszeg
40 g nádcukor
1 ek citromlé
30+ 50g vaj
30g porcukor
A macaroonokhoz a 2 napig hűtőben pihentetett fehérjéket szobahőmérsékletűre engedjük melegedni, és kemény habbá verjük , majd a szinezéket és a vaníliáscukrot a habba rakjuk, és addig verjük, míg csúcsos , fényes nem lesz. A mandulát késes mixerbe rakjuk, és a chipsel összemixeljük. Az almás mandulát a porcukorral összekeverjük, és beleszitáljuk a habba, majd összeforgatjuk, és nyomózsákba tesszük, amiből 10Ft-os nagyságú macaroonokat nyomunk a szilikonos sütőpapírra. 150C-os sütőben 24 percig sütjük.
A krémhez az almákat megpucoljuk és apró kockákravágjuk. A citrommal a nádcukorral, fűszerekkel és 30 g vajjal fedő alatt megpároljuk, majd levesszük a fedőt, és karamellizáljuk az almát. Ha kész, hagyjuk kihűlni, közben halásszuk ki a fűszereket. A maradék vajat a a cukorral kikeverjük, és a kihűlt almával késes mixerben összedolgozzuk.
A macaroonokat a krémmel töltsük meg, és tapasszuk össze. Én a tetőket kevés zöld és arany festékkel árnyaltam, de csk a móka kedvéért, pusztán esztétikai okokból, illtve mert ajándékba vittem Móri Imi barátom frissen megnyitott új virág és homedekor üzletébe. Nem is lőttem mellé, mert pont volt egy zöldre terített asztal, pedig össze sem beszéltünk.
Ugye milyen tökéletes a támaválasztás? Imive az tervezzük, hogy a "Zongorázok" menüben található "terítés" almenüt Ő fogja megtölteni tartalommal, ugyanis szívügye a szépen terített asztal, és ettem már nála, úgyhogy tudom mit beszélek! Addig pedig ha szépre vágytok, nézzétek meg ti is az új üzletet a Corvin Shopping Centerben. Lesz részletes beszámoló is, mert gasztro szempontból is érdekes dolgokra leltem.
Ki nem rontott még el soha macaroont?
Utolsó kommentek