Igazán finom, selymes és simogató, pont mint egy meleg téli fűszeres édes leves.
A hétvégén körtetortát készítettem, ami buggyantott körtéből készül. Megmaradt fél liternyi fantasztikus fűszeres édes körtelé, és Zsuzsi azonnal nekem szegezte a kérdést, hogy akkor ebből most mi lesz. Hirtelen rávágtam, hogy fehérboros körteleves. Hú az milyen? Kérdezte. Mivel még sosem csináltam, nem tudtam csak azt válaszolni, hogy remélem finom.
A buggyantott körtéhez 6 megpucolt körtét 500ml vízben 3 nagy evőkanál barna nádcukorral , 1 citrom levével és héjával,1 fahéjrúddal és 5 szegfűszeggel félpuhára főztem. A körtéket felhasználtam a tortához, a léből pedig elkészült a leves.
Hozzávalók:
500ml buggyantott körtelé
150ml tejszín
150ml fehérbor (én furmintot használtam)
2 tk keményítő
A tejszínben elkevertem a keményítőt, A bort hozzáadtam a léhez, és alaposan átforraltam, majd beleöntöttem a tejszínt. Kész is lett , majdnem.
Közben néhány körteszeletet kevés nádcukron és vajon karamellizáltam, mielőtt citrommal átkentem őket. Ezt tettem a leves tetejére, illetve az edényben maradó édes vajon úszó karamell darabokat is rácsöpögtettem.
Karácsonyi környéki vacsorához nagyon ajánlom , bookmarkoljátok!
Utolsó kommentek