Én (gén) manipuláltam, és a végeredmény Vince szerint egy mutáns pillangó lett. Szuperképessége a hogy zöld környezetben nagyszerűen rejtőzködik, úgyhogy igazán kár hogy tél van, mivel nem tudott hova rejtőzni, hamar a táplálkozási piramis aljára került.
A Matcha teából szerintem eddig még csak gulyáslevesbe nem tettek, amúgy használják szinte bármihez, legyen az turmix, panna cotta, sushi,*
macaroon *,
kakaó, torta, fagyi...és még mennyi mindenbe tudnám elképzelni: zizi, palacsinta, madártej (ezt ki fogom próbálni)... Persze nem elhanyagolható teának sem, de engem még sehol nem kínáltak meg teaként matchával, desszrtekkel viszont már igen. Érdekes, hogy az íz intenzitása sok esetben erősen eltérő, nem csak a matcha mennyiségének, hanem a befogadó közeg összetételének illetve a technológiai eljárásoknak a függvényében. Így történt ez most is.
A színe lenyűgöző. Maga a süti arányaiban nagyon hasonlít a linzerhez, de azért mégsem az. A nyers tészta maximálisan matcha ízű volt, de ez a sütés után sokat tompult. Sajnos. Viszont így is nagyon finom volt. A színe minden elem hozzáadásánál változik, annyira érdekes, és olyan nagyszerű látvány. A pillangó kiszúrót a skacok két évvel ezelőtti karácsonyára kapott gyurma és formázó szett készletébőlből vettem kölcsön, és bár akkor nem lelkesedtem az ajándékért, most nagyon örültem neki. Ezt csak azért írtam, hogy legyen mindenki kreatív, honnan szerez kiszúrót, és milyet.
A fotódesign pedig az almás macaroonról jutott eszembe, ahol a macaroonok, voltak az almák a fán.
Most gondoltam hadd repüljenek azok a pillangók, és ha már tea, ha már japán, szálljanak csak a cseresznyefa virágára. És tudom, az sose kék, de legyen az én alkotói szabadságom. Kívánt a szemem valamit, ami kiemeli a kekszek színét. Most pedig már mindent elmondtam amit eszembe jutott...igen szerettem volna beszélni róla.
Hozzávalók:
95g porcukor
1,5 ek matcha por
142g vaj
240g liszt
3 tojás sárgája
plusz cukor a forgatáshoz
A vajat a porcukorral és a teaporral habosra keverjük a kézi mixer keverőlapátjainak segítségével. Már itt lehet ámuldozni, a színek alakulásán. A lisztet beleszórjuk, és a keverőinket a dagasztó lapátra cseréljük, azzal forgatjuk alacsony fokozaton a lisztet a vajhoz. A legvégén hozzáadjuk a tojások sárgáját, ettől fog összeállni a tészta. 1 órára tegyük a hűtőbe egy zacskóba vagy fóiába csomagolva.
Alig lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 8 mm vastagra, és szúrjuk ki a formáinkat, amit aztán kristálycukorban forgassunk meg, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.
Ja, és igérem nem lesz a héten több "zöldség". Pedig van még egy a hűtőben, de psszt!
*Ezeket Ritának készítettem, akkoriban még nem volt blogom köszönöm, hogy egy pillanatra kölcsön adta őket.
Utolsó kommentek