Ezzel várjátok a hétvégét, meg bikinivel, a férfiakra hagyjátok a sört, meg a meccset. Tejből jégkásást készíteni pofonegyszerű, gyümölcsöt rakni a tetejére szintén. Gondolom mindez akad otthon, úgyhogy nagy rákészülést sem igényel.
Ne valami fagyi élményre számítsatok, hanem inkább eper jégen érzésre, de nem víz jégen, hanem tej jégen Na ezt jól megmondtam ugye? Pedig így van. Friss, hűs, könnyű, nagyszerű kísérője lehet a napozásnak a teraszon, 12 perc után, amikor először kell megszakítani a barnulást a heves UV sugárzás, és rettenetes meleg miatt.
Hozzávalók: (4 pohárhoz)
500ml tej (magas zsírtartalmú, min.3,6%)
3 tk cukor
500g eper
4 ek balzsamecet
1 ek nádcukor
A tejet a 3 ek cukorral addig kevergessük, amíg a cukor felolvad, aztán tegyük egy tiszta uzsonnás zacskóba, és rakjuk mélyhűtőbe. Az epret mossuk meg, vágjuk félbe, és keverjük össze a balzsamecettel, meg a cukorral. Kis lángon lassan főzzük, kb 10 percig. Alaposan hűtsük le.
6 órányi fagyasztás után vegyük ki a fagyott tejet, és klopfolóval verjük szét még a zacskóban, vagy villával törjük össze. Tegyük poharakba, és kanalazzuk rá a hideg epret
A balzsamecetről fontos tudni, hogy ha híg, ha átlátszó, akkor az nem balzsamecet, hanem valami amire azt írták, de ami messze van az igazitól. A jó balzsamecet sűrű, nem annyira mint a méz, de semmiképpen nem víz, vagy ecet állagú. Ha valaki átugraná a balzsamecet redukálását az eperrel, használhat balsamicot is helyette, akkor szinte csak össze kell forralni. Ebben a receptben a legfontosabb ízt a gyümölcs és a balzsamecet adja, így érdemes odafigyelni, hogy az nagyon jó legyen. Ebben a desszertben nem sok minden van, és minden ilyen egyszerű étel, azon múlik, hogy az a kevés dolog amivel dolgozunk a lehető legjobb legyen. Így javaslom a friss édes epret, és a jó balzsamecetet.
Egy éve: A feketeerdő pohárba zárva
Utolsó kommentek