HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Epersügér hal pénteken

2012.09.23. 22:25 :: sajtosbrokkoli

Szeretem a pénteket, a halat, és az epret is. Mindegyiket más-más okból. Ám ha mindez egyszerre megadatik, az több mint tökéletes kezdése a hétvégének. Annyira szép volt az epersügér, hogy képtelenség volt ellenállni a kísértésnek.

epersuger 003.jpg

Így nézett rám kérlelve hogy vigyem haza. Gyönyörű .

A halpiac bűnös hely, és most már nem csak azért, mert az ember könnyelműen vásárolgat, de amióta teraszuk is van, ahol enni lehet, azóta totális a bűntudatom amikor ott töltöm az időt, a pénzt, és a kalóriákat magamba ahelyett, hogy ...és bár nem járok minden nap, mégis. Ám nem fog ez sokáig tartani, mert egyre hosszabb sorok állnak délidőben. Egyébiránt ennek őszintén örülök is, mert jó lenne egy halas hely, ami nem szűnik meg másfél év alatt, és ehhez sok vevő kell, jó lenne tudni, hogy van igény a friss és jó halra nekünk magyaroknak, hogy nem csak étteremben lehet jó tengeri fogásokhoz jutni, és hogy van hal, meg élet a pontyon túl is.

A férfiak a pult mögött még mindig csodálatra méltóak, nem fáradnak, csak ritkán látom őket hisztisnek (bár ilyen is volt már, de kit nem izélt még le a főnöke soha?) Mindig válaszolnak az összes kérdésre, sőt ezúttal arról is előzékenyen lebeszéltek, hogy otthon nekiálljak halat pucolni, és bontani. Ezt mondjuk nem tudom miért, lehet, hogy rám néztek, és azt gondolták ez a feladat túl sok lesz nekem, vagy azt vizionálták nincsen hozzá késem, de talán inkább csak tényleg ennyire vevő barátak. Ejj de kiküldeném őket a Fényutcai piacra egy napos oktatásra. Nem az nem lenne elég, oda évekre volna szükség annyira el vannak maradva.

A sügérhez a szakértő tanácsa az elkészítést illetően ennyi volt: fűszer és fokhagyma mindenképpen kell rá. Nagy segítség volt, nem is tudom magamtól melyik jutott volna eszembe, de így magabiztosan használtam a fűszert és a fokhagymát. Pont amelyiket gondoltam, nem bizonytalanodtam el hazaérve. Kérlek ne kövezzetek meg, de "aglio oilo e pepperonico" fűszerkeveréket használtam, mert az fokhagymás is, chilis is, és szárított paradicsomos is, de nem túlzottan ha ésszel használjuk. Jó választás volt.

epersuger 011.jpg

Hozzávalók:

epersügér

1 tk chili, fokhagyma, szárított paradicsom fűszerkeverék

1 marék spenót (mélyhűtött)

2-3 ek tejszín

kicsi fokhagyma

2 kifli burgonya

1 marék ceruzabab

vaj

olívaolaj

A konyhakész tiszta halat beirdaltam, de nem túloztam el, csak lazán,egy teáskanálnyi fűszerrel és olajjal bedörzsölve állni hagytam amíg a köretet elkészítettem.

A krumplit héjában megfőztem, a babot vajon sóval és petrezselyemmel megfuttattam, még roppant, amikor késszé nyilvánítottam, de én így szeretem, ha valaki puhán enné, az előtte főzze 2 percig sós vízben, aztán jeges vízben hűtse vissza, és csak akkor tegye a vajra. Ez a bab nagyon-nagyon friss és zsenge volt, ezért mertem kihagyni a főzést. A spenótot vajon kevés tejszínnel, sóval és egy pici (fél gerezd) fokhagymával puhára pároltam. Eddigre majdnem kész volt a krumpli is. A halat olajon megsütöttem egy serpenyőben, addig tányérra raktam a spenótot és a babot, a krumplit felszeleteltem, vajat raktam rá ami ráolvadt, sóztam, és erre szép puha és finom ágyra fektettem a halat, mert mindenki ahogy veti ágyát úgy alussza álmát. Én meg emlékszem minden nap, hogy mit álmodok, így fontos hogy szépen alusszam az álmomat.

Csak két lazacszeletért mentem.

Ez éve:  Duplacsokis cupcake

Szólj hozzá!

Címkék: hal sütök főzök shús

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr344798377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása