Ezer éve készítem ezt a csirkét, és pontosan tudom, hogy a tévében láttam, de nem tudom, hogy hol.
Sok választás persze nem nagyon van, mert ha ezeréves, akkor az azt jelenti, hogy a Stahl, vagy Buday recepthez van szerencsénk.
Tök mindegy, a lényeg, hogy szeretjük, sőt, hogy mindegyikünk szereti, ami nagy szó, mert annyira különbözik az ízlésünk. A sült krumpli se nagyon fordul elő a konyhánkban, így az is nagy szó, hogy van valamilyen étel, amihez fixen ugyanaz a köret, sült krumpli.
Érdekes, hogy nem sok főételt szoktam kirakni, és ennek az az oka, hogy szerintem, vagy legalábbis nekem, ez nagyon nehéz feladat. Ezeknél a komplett fogásoknál, és ételeknél sokkal nehezebb összehozni egy gusztusos, vagy legalább szemnek szép fotót, mint a desszertekről, sütikről. Arról nem is beszélve, hogy ezekkel sem rossz szüttyögni a konyhában, de az igazi élvezet nekem egy kelt tészta, egy süti, egy édesség. Hát ennyit rólam.
Töröm már a fejemet a karácsonyi buli menün, miközben kíváncsian kérdezem, hogy vágyik e bárki bejgli receptre, amiről csak annyit tudok mondani, hogy van 222ezer a neten, de persze enyém a tuti.
Egyszer, még nem voltam blogger a malackarajon lefikáztam Hajnalka bejglijét, ami szerintem nagyon gázul nézett k. Egy provokatív kommentelő megkérdezte mire ekkora az arcom, és az enyém hogy néz ki, majd tetemre is hívott, és képeket követelt. Felraktam, majd az éteren át megkérte a kezemet. Miután bevallottam, hogy 3 gyerekem van, nem hallatott magáról többet. Amit viszont ma már nem tennék, az az, hogy fikázom. Bár akkor is csak azt mondtam, hogy ez még nem a vállalható kategória, ami csak azt jelenti, hogy lehet, hogy a bejgli finom volt, de azt túlzás volt róla állítani., hogy szép is. Ennyit az önkritikáról, mármint az enyémről. Érdekes, hogy mennyi mindent tanultam az elmúlt évek alatt is. Képes vagyok bárki munkáját tisztelni, főleg ha az a maga szintjéhez képest tisztreletreméltó. Önmagamtól viszont többet várok mindig. De csak várok... mindig.
Most pedig a recept.
Mustáros csirke:
1 kisebb csirkemell (a csirke is páros mellű állat ám!)
150g szárított füstölt sonka
250g natúr sajtkrém (én most kiskunságit használtam)
2 ek mustár
1-2 gerezd fokhagyma
200ml tejszín
2 ek tejföl
1 marék petrezselyem
bors
olaj
A csirkét kis kockákra vágjuk, és forró olajon átforgatjuk, míg fehérek nem lesznek. A sonkát csíkokra vágjuk, és a csirkéhez tesszük az apróra vágott fokhagymával együtt, borsozzuk. Nekem nem szokott bele só kelleni, mert a sonkától elegendően sós lesz a végére. Hozzáadjuk a sajtot, a mustárt a tejszínt és a tejfölt is, valamint a petrezselyem felét. Alacsony lángon főzzük, hogy az ízek összefőjenek. Ha minden íz összeért, levesszük a tűzről, és maradék petrezselymet is hozzáadjuk. Sült krumplival tálaljuk.
Egy éve : egészséges tökmuffn, karácsonyi hangulat
Utolsó kommentek