Színes-szagos, édes és sós. Garantáltan bárki el tudja készíteni, mert sem kézügyesség, sem furcsa eszközök nem szükségesek hozzá. Ezt is karácsonyra gondoltam ki, és talán a legértékesebb az egészben a tálalás mikéntje, mert maga a sajt, illetve a rajta lévő magok változtathatóak.
A minap jeleztem itthon, úgy vagy 5 hét, és itt a karácsony, mire is mindenki hitetlenül naptárt követelt, hogy megbizonyosodjék a tévedésemről, aztán belátták, hogy nem tévedek. Soroltam is az karácsonyt jelző programokat. Jövő héten itt az adventi vásár az oviban, amit Háni például nem ért . Mármint minden évben elmondja a véleményét róla. Ha valaki nem tudná, ezek a vásárok óvodákban és iskolákban szoktak lenni, és úgy működik, hogy a gyermekek készítenek valamit az óvónénikkel (abból a pénzből amit beadtak év elején) és azt a szülő megvásárolja magának a vásáron. Majd vagy készít, vagy vásárol mindenféle dolgokat, amiket bevisz az oviba, és ezeket árulják a vásáron, amit (remélhetően) más szülők vesznek meg. Ezen felül szintén vásárol, vagy készít enni- és innivalókat, amikért a tornateremből büfévé avanzsált helyen újra fizet.
Háninak több gondja is van ezzel. A legelső, és legnagyobb talán, hogy ott kell lennie. Pedig nem sok teendője van ezzel, én szoktam rá felkészülni. Az ajándék tárgyak általában textiltárgyak, amiket én készítek, és soha nem marad el a sütés sem. Hamarosan megmutatom majd, hogy idén mik készültek, és hogyan. A gyermekek javaslatára idén ropifáklyákkal kell mennünk, de erre még alszunk majd. Szóval mindjárt itt a karácsony, annak ellenére, hogy nem esett még a hó, és nem volt igazán hideg.
A mai körtékkel számoljatok nyugodtan a karácsonyi ünnep alkalmával.Érdemes. Nagyon rendben van.
Hozzávalók:
kemény körte
pisztácia
gránátalma
natúr sajtkrém
kék sajt (pl.:Gorgonzola, Stilton, márványsajt)
citrom
A körtét vágjuk fel, és távolítsuk el a magházat, Szeleteljük fel, kb 3mm vastagra. Kissé citromos vízbe rakjuk be a szeleteket pár percre. Ettől nem fognak megbarnulni. Ízlés és sajtféle szerint keverjünk a sajtkrémbe raszeltr kék sajtot, alaposan keverjük össze. Én egy dobozhoz kb egy evőkanálnyi reszelt sajtot tettem. De ezt lehet növelni, vagy éppen ha erősebb a sajt csökkenteni. Az alaposan lecsöpögtetett, megszárogatott körtékre kis sajtkupacokat raktam, és megszórtam kissé pirított pisztáciával., és gránátalmával. Lehet aszalt áfonyát, vagy diót is szórni. Legyen színes, az fontos. A végén meglocsoltam még némi eperbor redukcióval, de ezt a redukciót majd holnap körbejárom, és megmutatom.Tökéletesen előkészíthető vendégvárásra tökéletes.
Egy éve: teás karácsonyi üdvözlőlapok (idén is léteznek)
Utolsó kommentek