HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Tőzegáfonyás sajttorta

2012.12.28. 23:14 :: sajtosbrokkoli

Micsoda hülyeség már, amikor egy receptet bemutatok, áradozok róla, de gyorsan elmondom azt is, hogy készíthető el másképpen. Pedig ez a mai pont ilyen hülyeség lesz, és ennek egy oka van, roppant nehéz tőzegáfonyához jutni kis hazánkban, ám én úgy gondolom, hogy szerencsére vannak páran, akik hozzám hasonlóan járnak néha Ausztriában, és a hazajövetelt egy bevásárlással zárják, a határ átlépése előtt. Én is ott vettem remek áron az áfonyát.

áfonyás sajttorta 018.jpg

Tehát a tőzegáfonyáról írtam már a múltkor, és remélem néhányan a szüretre is kíváncsiak voltatok, ha nem, még mindig melegen ajánlom megnézésre. Ám hogy a recept ne tűnjön teljesen haszontalannak azoknak sem, akik nem kapnak tőzegáfonyát, azoknak szeretném elmondani, hogy például egy vegyes erdei gyümölcskeverékből is el lehet készíteni a tortát. Az áradozástólmeg megkímélek mindenkit, de nagyon jó a torta. 

A kicsi tortlettet is csak azért készítettem, hogy ne csak a szám járjon, hanem kezem is, és hogy ne adjak ki olyan receptet a kezemből, amit nem próbáltam ki. Nos az erdei változatot is kipróbáltam, és működik, ráadásul jól működik, persze miért is ne tette volna, az erdei gyümölcs, és a sajt, vagy túró, mindig remek páros, volt is már ilyen recept.

áfonyás sajttorta 003.jpg

Hozzávalók:

350g tőzegáfonya

130g cukor

60-80ml víz

1,5 ek keményítő

2 ek narancs juice

1 ek reszelt narancshéj

A tésztához:

240g liszt

50g cukor

pici só

150g vaj

1,5-2 ek jegyes víz

400g natúr sajt (philadelphia)

130g cukor

2 tojás

1 tk vanília kivonat

áfonyás sajttorta 021.jpg

A tészta hozzávalóit a víz kivételével késes mixerben morzsásra keverjük, majd egy tálba öntjük, és a vízzel néhány mozdulattal összedolgozzuk. A tésztát minimum 30', inkább 60'-ig hűtőben pihentetjük lefedve.

Az áfonyához a narancshéj kivételével az összes hozzávalót egy lábosba mérjük, és tűzre tesszük folyamatosan keverve. Kb 5 prec után, amikor az áfonyák megrepedeztek, és némelyik ki is pukkadt, levesszük a tűzről, és belekeverjük a narancshéjat is. Én a 60ml vízzel kezdtem, de még egy kicsit hozzáraktam mielőtt levettem a tűzről, mert túl sűrűnek találtam.

A tésztát kivesszük a hűtőből, és egy kivajazott formába nyújtjuk, amit 190C-ra berakunk 10 percre sülni.

Amíg sül a tészta, a sajtot a cukorral, a tojásokkal, és a vaníliával összekeverjük, majd amikor az elősütött tésztát kivettük, ráöntjük a sajtot, és visszatesszük 170C-ra 25 percre.

Amikor kész van, hagyjuk kihűlni, akkor tegyük rá az áfonyát, vagy az ugyanolyan módon készült erdei gyümölcsöt.

Ha mélyhűtöttből készül, akkor a levét számoljuk bele a folyadék mennyiségbe, azaz annyival kevesebb vizet adjunk hozzá, amennyi levet eresztett.

Egy éve: fűszeres sajtpuffancs

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsös torták édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr144985700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása