Belül olasz lehetek. Ordítva perelek a gyerekekkel igazi Mamma módjára, állandóan a konyhában vagyok ráadásul dudorászva főzök, és seicentoval közlekedek.
Na ebből a mondatból csak egy állítás igaz, de nem árulhatom el, hogy melyik. Ám az tény, hogy roppant mód kedvelem az olasz konyhát, a tésztákat. Ha van valami, amit igazán könnyű elsajátítani a tésztákkal kapcsolatban, az az, hogy roppant improvizatív , alkalmazkodó ételalap. Persze van, amit sose tennék velük, például hogy egy borzalmas vastag trappista réteggel befedjem, vagy hogy túlfőzzem, de nem kell feltétlenül ragaszkodni az jól bevált, és step by step követendő receptekhez. Van amikor elég benézni a hűtőbe, és már össze is áll az ebéd.
A tészták másik nagy előnye, hogy pont addig elkészül az alávaló, amíg a tészta megfő. Merthogy a tésztát tesszük a szószra, ragura, mártásra (bárminek is hívják), és nem azokat a tésztára. Általában csak egy fotó kedvéért fordítják meg ezt a sorrendet, illetve az esztétikum miatt, de igazából a tésztát kell a forró serpenyőre szedni, átforgatni, majd tányérra rakni.
Szóval az olasz háziasszony is abból főz, amit a kertje terem, amit a piacon kap, és ami összeillik. Én is ezt az okosságot követtem.
Kertemben ablakomban termett a snidling, meg a többi fűszer, piacon a gomba, hűtőben a kolozsvári szalonna, a kápiapaprika meg a mama kosarában. Viszont a tejszínt fejni hiába próbáltam, így azt kénytelen voltam dobozban venni egy hiperszuperben.
Annyira szép
Hozzávalók:
150g barna csiperke
½ kápia paprika
70g kolozsvári szalonna
3 ek snidling
1 tk friss oregano és rozmaring keveréke
250g tejszín
300g gelletti , vagy más tészta
parmezán
Forrásban lévő vízbe tesszük a tésztát, ezalatt megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, rádobjuk a szeletelt gombát, a kockára vágott paprikát, és a fűszereket. Ha összepirult minden, ráöntjük a tejszínt, kb 2 percig forraljuk, amikor kicsit el kezd besűrűsödni. Ha minden jól ment, eddigre a tészta is megfőtt, és rászedjük a tejszínes szószra, összeforraljuk, átforgatjuk, és tányérra szedjük. Parmezánnal, és friss snidlinggel szórjuk.
Egy éve: Hogyan használjuk a sütőpapírt
Utolsó kommentek