HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Tárkonyos csirkés zöldborsós tészta

2013.06.17. 07:00 :: sajtosbrokkoli

A látványkonyhák egyik nagy előnye, hogy szabadegyetemként működnek, ha az ember fogékony a külvilág, ajándékként az éterben szórt információira. Tulajdonképen már abból is lehet rekonstruálni egy ételt, ha az étlapon pontos mennyiségek nélkül, de a hozzávalók fel vannak sorolva.

vapiano menu (3).jpg

A Vapiano ennél sokkal többet ad, konkrétan megmutatja, hogy készül az étel, hogy miből mennyit kell belerakni, hiszen ott készítik az ember orra előtt. Komolyan gondolom, hogy aki csak egy kicsit is szeretne otthon egyszerű tésztaételeket készíteni, de fogalma sincs hogy kezdjen hozzá, annak a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás, ha egyszer ellátogat egy látványkonyhás étterembe, ott ellesheti a sorrendet, a technikát, az eszköz igényt, elejétől a végéig.

Nem ehhez az étteremláncoz tartozik, de kedvelem az ebédmenüket, mert sokszor az ember az arcába kap egy kész ötletet aznapra, nem kell gondolkozni, lehet, hogy olyan étel is esélyt kap, amit magától sosem választana , vagy csak kirángatja a hétköznapok ismert ízeiből, és új élményt ad, esetleg másmilyent, mint általában. Így jutottam el a tárkonyos tésztáig én magam is. Olyan egyszerű volt rábólintani. Nem is bántam meg, készült azóta itthon is ilyen.

Csakúgy mint az eredeti konyhán, én is egy adagra fogom megadni a hozzávalókat.

150g csirkemell csíkokra vágva

1 ek hagyma apróra vágva

2 ek friss zöldborsó

1 csapott tk tárkony

kb 1 tk frissen csavart citromlé

60-80 ml alaplé

60-80 ml tejszín

pici só

opcionálisan chilli

1 ek olívaolaj

80 g (kagyló, de bármilyen) tészta frissen főzve

vapiano menu (2).jpg

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirkét, majd amikor fehér a borsót is, sózzuk. Folyamatosan keverjük, vagy rázzuk. Megszórjuk a tárkonnyal, és meglocsoljuk a citrommal. Ekkor furcsa, fojtogatós gőz keletkezik amivel érdemes óvatosnak lenni, és nem nagyon belélegezni, annak aki érzékeny rá. Ráöntjük az alaplét, és majdnem elforraljuk róla, eddigre puha lesz minden. Ráöntjük a tejszínt is, azt is sűrűre forraljuk. Ekkor készen van az alap, csak a frissen főtt forró tésztát kell rárakni, és összeforgatni vele.

Parmezánnal szórjuk meg. A chillit a csirkével együtt lehet belerakni ha csípősen szeretjük.

Egy éve: Kelt kifli, Epres tejes jégkása

Két éve: Joghurtos feketerdő desszert, Mozzarella falatok

Szólj hozzá!

Címkék: olasz tészta főzök

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr955364372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása