HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Legyen saját joghurt büféd!

2012.06.20. 07:27 :: sajtosbrokkoli

 

A hűsítő joghurt és a gyümölcs a nyár kötelező kelléke. Ha ötvözzük a kettőt, a legjobban járhatunk, persze azt feltételezve, hogy nem a boltban kapható kevert, aromákkal, állag, és ízjavítókkal dúsított gyümölcsjoghurtokról beszélünk. Készíts otthon természetes (gyümölcs) joghurt alapot, hogy már csk a natúr joghurtot kelljen rákanalazni

joghurt bufe 026.jpg

Kevés munkával, akár egy heti adagot elkészíthetünk előre az egész családnak, így már csak arra kell figyelni, hogy a hűtő tele legyen jóféle natúr joghurttal.

A legjobb az egészben, hogy magunk választhatjuk az arányokat, nem lesz nyafogás, hogy kevés, vagy sok, vagy ízetlen vagy akármibármi, mindenki annyit és úgy szedhet a poharába, ahogy csak megkívánja, és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy pontosan tudhatjuk mit eszünk.

 joghurt bufe 021.jpg

Én most három -féle gyümölcsalapot készítettem, ribizlit, meggyet, és sárgabarackot. Természetesen sok más gyümölcs is jöhetett volna még, de ezeket szeretem, és ezek voltak itthon. Málna, áfonya, szilva is jöhetett volna. Lehet a gyümölcsöket fűszerezni is, de én nem tettem, mert lássuk be, önmagukban is finomak.

Ribizli alap:

700g ribizli

100g cukor

1 ek keményítő

 

Meggy alap:

500g meggy

50g cukor

200ml víz

1 ek keményítő

 

Sárgabarack alap:

500g sárgabarack szeletelve

30g cukor

 joghurt bufe 002.jpg

A gyümölcsöket becukrozzuk, és a ribizlit egy éjszakára, a meggyet 1-2 órára, állni hagyjuk, a baracknak nem kell állni. Feltesszük őket főni, és a ribizlit alig, a meggyet sűrűbben, a barackot pedig szinte állandóan kevergetve felforraljuk. A meggyhez a vizet is hozzáadjuk, azzal forraljuk. Hagyjuk, hogy levet eresszenek, de nem kell csak pár percig forralni. A barack magától be fog sűrűsödni, de a meggynek és a ribizlinek kell egy kis segítség, hogy ne szaladjon le a kanálról, és kellemes állaga legyen. A keményítőt egy evőkanál vízzel simára keverjük, és a forrásban lévő gyümölcshöz öntjük, folyamatos keverés mellett.

Hűtsük le, és rakjuk üvegekbe.

Reggel rakjuk az összeset az asztal közepére, mellé egy nagy tálban natúr joghurtot, és mindenki szedegethet magának. Ha délután tesszük mindezt, az is nagyon megfelelőnek tűnik.

 

Egy éve: sárgabarackos pite ráncfelvarrás után, és az összes eddigi kicsit egyedibb joghurtokat is érdemes megnézni,

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr604599266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása