A lencse nem kimondottan nyári alapanyag, de hasonlít a nők „kis feketéjére”, amihez ha citromsárga lakkcipőt, és kendőt veszünk, rögtön tökéletes nyári viseletté válik. A lencséből is tökéletes nyári saláta készíthető néhány friss nyári hozzávalóval.
Ez a saláta is része volt a hagymaimádó programomnak, mert volt benne hagyma jócskán de nem számított, végül is se Háni, se Bruce Willis, se Göncz Árpád nem hívott randira, beszélgetni, vagy egyebet csinálni. Rátok bízom, kihez miért mentem volta.
Ezzel csak annyit szerettem volna mondani, hogy a hagymaszagú hétvégéket a családdal érdemes tervezni, mert ott mindenki részese az élménynek, így elnéző, és megértő is (tud lenni).
És ez a saláta még mindig csak a második hagymás cucc volt, az igazi hagymaélmény még hátra van, ez csak a rávezető gyakorlat.
Hozzávalók:
1 doboz lencse
2 paradicsom
1 paprika
1 kicsi zsenge zeller
1 lila hagyma
2 szár bazsalikom
½ cs petrezselyem
Az öntethez:
3 ek balzsamecet
100ml olíva olaj
só és bors
A lencsét lecsepegtetjük, a kockára vágott paradicsommal, paprikával összekeverjük, Hozzáadjuk a hagymát, és a csíkokra vágott zellert, végül a bazsalikom és a petrezselyem összevágott leveleit.
Az olajat az ecettel egy üvegben összerázzuk, és a salátára öntjük, végül sózzuk, borsozzuk.
Letakarva hűtsük be, de mielőtt nekilátunk, vegyük ki a hűtőből, hogy nem legyen hűtő hideg
Egy éve: meggyes kelt lepény.
Utolsó kommentek