Kapásból 5 ötletem támadt, hogy mire kellene használnom. Tészta, grill szendvics, saláta, cukkinikrém, bruschetta. Mármint ha maradt volna, vagy ha tudnék eleget készíteni. Mindenesetre már ebből is látható, hogy nagyszerűen sikerült, erősen ajánlom az elkészítését. Nagyon sajnálom, hogy egyetlen normális fotót sem sikerült róla készítenem, de nézzétek el, kérlek.
Ezt még a múlt héten készítettem, de azóta a most hétvégén is készült egy adag, de még abból sem lett semmi, csak üresen ettük grillezett húsokhoz, köretként. Illetve csak Zolinak megmutattam a végén, hogy mennyire jó, friss barna magos kenyeret tunkolni a cukkini után a tálban maradt olajba. Hasonló élvezetet nyújt, mint a cukkini maga. A „vidéki rokonoknál” töltöttük a hétvégét, és remek volt minden azt leszámítva, hogy szerintem egész hétvégén csak ettünk, egymás kedvére sütöttünk főztünk, és még pizzériában is jártunk, de nem ettünk, hanem bemehettünk a konyhába pizzatésztát gyúrni, ami pártalan élmény volt. Majd beszámolok arról is, ha a vidéki rokonok megengedik, hogy közzétegyem a videót, mivel ők is szerepelnek a képeken.
A cukkinihez néhány általános javaslat. A grillezésnél ér serpenyőt is használni tűzhelyen, persze a faszenes megoldással egészen más végeredményt kapunk. Az ecettel érdemes játszani, mert más-más ízvilágot kaphatunk annak változtatásával. Először borecetet használtam, aztán a következőnél borecetet kevertem kevés balzsamecettel. Fűszerként csak fokhagymát raktam bele, de valószínűleg jól bírna mást is, például bazsalikomot.
Hozzávalók:
cukkini
olívaolaj a sütéshez
só
2 rész olívaolaj
1 rész vörösbor ecet
fokhagyma
A cukkiniket 2mm vastagságú csíkokra vágjuk hosszában. Érdemes valamilyen gyalut használni, hogy egyenletesek legyenek a szeletek. Közvetlenül a sütés előtt permetezzük, vagy csepegtessük meg olíva olajjal, majd süssük meg mindkét oldalát, és közben enyhén sózzuk is. Nem kell megijedni, ha kissé ropogósnak találjuk a cukkinit, miközben már szép barna csíkosra sültek, a saját melegétől tovább fog puhulni . A megsült szeleteket halmozzuk egymásra egy tányéron, szépen sorba párhuzamosan. Ha kihűlt egy tálban kezdhetjük a rétegezést. Egy réteg cukkini, meglocsoljuk kevés ecettel, és olajjal. Újabb sor cukkini, rá ecet és olaj. A fokhagymát annak függvényében, hogy mennyire erősen szeretnénk az ízét, reszeljük az olajba, vagy héjastól késsel összenyomva egyben tegyük a cukkinik közé.
Ha minden cukkini olaj és ecet alá került, fedjük le, és hűtsük be pár órára.
Egy éve: fetás vacsora falatok. És tavaly ilyenkor már túl voltunk a Balaton Sound-on is.
Utolsó kommentek