A minőségi étkezés híve vagyok, ha ezt eddig nem mondtam volna. Pont nem bánom, ha csak annyit eszem, hogy jól érezzem magam,viszont azt nagyon jót és még az asztaltól is fel tudok állni könnyedén. Szeretem az éttermek és bisztrók menüebédjeit, mert akkor akár 3 -féle ételt is ehetek, és attól a háromtól is jóllakok, nem kell sajnálkoznom azon, hogy bár levest nem ettem, a főételem fele is ott maradt, de desszertre már nincs kapacitásom, pedig úgy ennék.
Az igazi paradicsom pedig az, amikor Mc fly, és Mrs. Domestos társaságában mondjuk a Lacikonyhán mind a hárman más menüt kérünk ebédre és minden egyes fogást mindhárman megkóstolunk. Ez annyi tesz, hogy összesen kilenc, (vagy nyolc, desszertből inkább 2 van) -féle ételt eszünk, de mindegyikből csak 2-3 falatot. Persze nem csinálnám ezt se minden nap, de amikor az ember azért megy egy helyre, szeretné megtapasztalni a konyha ízvilágát, ez egy nagyon jó lehetőség. Aztán vissza lehet menni bátran, és enni normálisan.
Amiért elmeséltem,ezt az egészet az az, hogy ez a mai desszert is egy ilyen több fogásos ebéd vége lehet. Kicsi, könnyű, édes, csodaszép. Pont annyi, amennyi bármilyen ebéd után lecsúszik még, és kis adag bár, de annyira finom, hogy nem múlik el nyomtalan az élmény.
A kevesebb néha több,szokták mondani, bár szerintem a több is néha nagyon kevés, mégis maradjunk az első változatnál. Az elkészítésnél a szilva igényli a legtöbb pepecselést, de érezni a végén a vele való törődést.
Hozzávalók:
650 g szilva
100g cukor
½ citrom
3 zselatin lap
Vanília fagyi
A szilvát (ez megint a dinótojás méretű) magok nélkül kockákra vágva a cukorral és a citromlével odatesszük főni. A zselatin lapokat hideg vízben beáztatjuk. Mikor a szilva megfő, és besűrűsödik, a héja levált, ez kb 10-15perc levesszük, és botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy a héj darabok ne kerüljenek bele. A zselatin lapokat vegyük ki a vízből, és keverjük bele, tegyük vissza forralni, ha felforrt vegyük le, és tegyük poharakba. Ha kihűlt rakjunk a tetejére fagyit.
Nagyszerű lesz. Ha egyfogásos ebéd volt, lehet nagyobb poharakba is mérni. Most, hogy ezt leírtam, azonnal rájöttem, hogy tökéletes karácsonyi desszert is, az említett jó tulajdonságai miatt. Előkészíthető, a poharak állhatnak a teraszon, vagy az udvaron akár egy nappal előbb előkészítve, csak a fagyit kell rákanalazni. Én rábeszéltem magam, ez is lesz a karácsonyi büféasztalon!
Viszont aki Vienettát mer rárakni annak nem hoz semmit sem a Jézus! Gondolkodjatok valami jóféle fagyiban.
Egy éve: almakockák tornyosítva
Utolsó kommentek