Az ételallergiások és diétázók álma. Magához a palacsintához két hozzávaló kell, banán, és tojás. Üresen is ehető, de egy kis eperbor sziruppal átváltozik, és szükség édességből, kellemes desszert lesz.
Amerikaiul Banana pancake, de még csak az se. Annak látszik, de ez egy olyan palacsinta, ami tej, cukor és lisztmentes. Ez mostanság népszerű, mert sok az allergiás, menő, mert lisztmentesen étkezni az nagyon low carb, cukormentesen meg szuper update.
Komolyra fordítva . Allergiásoknak ez maga lehet a megváltás. Soha nem lesz belőle palacsinta, de ez valódi édesség, és a külleme is nagyon olyan mint egy pancake. Akik meg csak egy cseppet figyelnének a bevitt kalóriákra, vagy simán egészségesebbet ennének, azoknak is remek alternatíva.
Hozzávalók:
1 tojás (L-es)
1 banán (nagyobbacska)
icipici , nagyon pici só
A banánt villával összetörjük, hogy folyós legyen. A tojást mellé ütjük, és alaposan összekeverjük.
Kevés olajjal kikent tapadásmentes serpenyőben alacsony lángon mindkét oldalát megsütjük.
Kb. evőkanálnyi adagokat süssetek, mert nem egyszerű megfordítani , azzal még simán lehet bánni. Az eperbor szirup helyett lehet más folyékony édesítőt is használni, mint a méz, vagy agave szirup, de ez koncentráltan eper ízű, és ez az plusz íz nagyon jót tesz .
Bármilyen gyümölccsel ami illik a banánhoz lehet tálalni, eper, ananász, gránátalma, és a savanykás ízek meg különösen ajánlottak, mint a meggy, vagy málna.
Egy éve: Olasz karneváli fánk.
Hagyományos pancake receptért ide kattontsatok, palacsináért meg ide.
Utolsó kommentek