HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Aszalt paradicsomos vaj

2013.06.12. 07:00 :: sajtosbrokkoli

 Ennél menőbb vajas kenyér nincs! Most mondja valaki, hogy a vajas kenyér unalmas. Lehet, hogy eddig az volt, de ha kipróbáljátok ezt a fűszeres vajat, új időszámítás kezdődik. Annyira finom, és egyszerűsége ellenére különleges, hogy vendégvárásra is tökéletes választás lehet.

aszaltparadicsomos vaj (4).jpg

Szeretem azokat az éttermeket, ahol az ételválasztás és az étel asztalra kerülése között friss kenyérféle érkezik. Vajat a legritkább esetben kapunk hozzá, általában mártogatni kell valamibe, vagy extrém esetben enni hozzá valamit, pedig egy sima fűszeres vaj, mint amilyen ez is, tökéletesen megtenné.

aszaltparadicsomos vaj (3).jpg

Hozzávalók:

150g vaj

5 db aszalt paradicsom

2 ek apróra vágott petrezselyem

2 kicsi gerezd fokhagyma

A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, amit korábban lecsöpögtetünk, és apróra vágunk. Tovább keverjük, hogy az aszalt paradicsom minél jobban elkeveredjen, és a vaj is átvegye a paradicsom színét. Hozzáadjuk végül a reszelt fokhagymát, és a petrezselymet, illetve sózzuk ízlés szerint.

aszaltparadicsomos vaj (1).jpg

Érdemes valamilyen formát sütőpapírral kibélelni, és ebben behűteni a vajat, így szépen asztalra lehet tenni amikor már keményre hűlt. Tálban nem praktikus tartani, én is csak a maradékot tettem abba.  

A nagyobb tömb azért olyan világos annak ellenére, hogy ugyanaz a vaj mint amit a kenyérre kentem, mert amikor kivettem a hűtőből, kicsapódott rajta a pára a hőmérséklet különbség miatt, de ettől még ha megkarcoltam, vagy megvágtam volna, ugyanolyan lenne mint a tálban, vagy a kenyéren.

Egy éve: Zöldfűszeres lassú kenyér, Pálinka-dal 

Két éve: Miss Lemon két féle képpen, Répa-retek-avokádó saláta (ez kihagyhatatlan!)

6 komment

Címkék: szendvics vendégváró falatok keverek

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr275355731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bretschneider detektív 2013.06.12. 19:45:30

Vagy ne tegyét ki az indexre, vagy kérjétek már meg az emböröket úgy, hogy ne legezzene!!!

Kistitok 2013.06.12. 20:18:46

@Bretschneider detektív: komolyan ez a problémája, kedves uram?? Vagy csak viccel. Gondolom, csak viccel.

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2013.06.12. 22:26:36

@Andrass9: Bocsánat, a második komentednél rossz linkre koppintottam, és moderáltam, pedig ezt nem te érdemelted :).

Tehát ezt írtad:
Mániákus paradicsom feldolgozó vagyok. Tavaly legalább 30 kilót dolgoztam fel sütve, aszalva, befőzve, stb.
Ez a paradicsomos vaj pedig igencsak tetszik! Kár, hogy nem áll el sokáig :)

És igen, igazad van, ez hónapokig nem jó, kb 7-10 nap alapos hűtés esetén.
Idén is hasonló lelkesedést kivánok!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.06.21. 22:54:51

@sajtosbrokkoli: Becsülöm a tisztességes hozzáállásodat!
Nagyon szeretem a paradicsomot - de csak, amit magam termesztek, mert valahogy a bolti ehetetlen.
Továbbra is tervezem, hogy kipróbálom a receptedet :)

Köszi!
süti beállítások módosítása