Ennél menőbb vajas kenyér nincs! Most mondja valaki, hogy a vajas kenyér unalmas. Lehet, hogy eddig az volt, de ha kipróbáljátok ezt a fűszeres vajat, új időszámítás kezdődik. Annyira finom, és egyszerűsége ellenére különleges, hogy vendégvárásra is tökéletes választás lehet.
Szeretem azokat az éttermeket, ahol az ételválasztás és az étel asztalra kerülése között friss kenyérféle érkezik. Vajat a legritkább esetben kapunk hozzá, általában mártogatni kell valamibe, vagy extrém esetben enni hozzá valamit, pedig egy sima fűszeres vaj, mint amilyen ez is, tökéletesen megtenné.
Hozzávalók:
150g vaj
5 db aszalt paradicsom
2 ek apróra vágott petrezselyem
2 kicsi gerezd fokhagyma
só
A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, amit korábban lecsöpögtetünk, és apróra vágunk. Tovább keverjük, hogy az aszalt paradicsom minél jobban elkeveredjen, és a vaj is átvegye a paradicsom színét. Hozzáadjuk végül a reszelt fokhagymát, és a petrezselymet, illetve sózzuk ízlés szerint.
Érdemes valamilyen formát sütőpapírral kibélelni, és ebben behűteni a vajat, így szépen asztalra lehet tenni amikor már keményre hűlt. Tálban nem praktikus tartani, én is csak a maradékot tettem abba.
A nagyobb tömb azért olyan világos annak ellenére, hogy ugyanaz a vaj mint amit a kenyérre kentem, mert amikor kivettem a hűtőből, kicsapódott rajta a pára a hőmérséklet különbség miatt, de ettől még ha megkarcoltam, vagy megvágtam volna, ugyanolyan lenne mint a tálban, vagy a kenyéren.
Egy éve: Zöldfűszeres lassú kenyér, Pálinka-dal
Két éve: Miss Lemon két féle képpen, Répa-retek-avokádó saláta (ez kihagyhatatlan!)
Utolsó kommentek