HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Vodkás, pálinkás baracktorta

2013.08.12. 07:00 :: sajtosbrokkoli

A vodkás tészta és a barackpálinkás töltelék csak alkoholistákat ad a világnak, vagy ennél azért többről van szó? Szerencsére sokkal-sokkal többről lesz ma itt szó, két kulcs szópárral : vodka-ropogás, barackpálinka-zamat. Rászokom mindkettőre.

ultimate barack pie1.jpg

Még régebben olvastam, hogy ha a pie tésztában a vizet vodkára (alkoholra) cseréljük, akkor a tészta ropogós lesz-marad, illetve porhanyósabb is. Eljutottam a kipróbálásig, és nem a vodka vonzott annyira, hanem maga az állítás igazolása. Nincs olyan laborom ugyan mint a Mitoszvadászoknak, de nem is kellett, itthoni körülmények között is nagyszerűen tudtam igazolni, hogy ez nem legenda. A tészta omlósabb, ropogósabb, lett, sőt, ezt 24 órán keresztül meg is őrizte, és ez a valami! Annyira finom volt, hogy azt hiszem mostantól csak ezt a verziót készítem. Szerintem kb. 2 éve lakik egy alig megkezdett vodka a mélyhűtőben, legalább végre el fog fogyni. Ezzel együtt azt is igazolva látom, hogy tényleg csak a szegény ember főz vízzel.

Aztán a barackos töltelék. Annyira finom az a barack önmagában, de a pálinkával készült töltelékben olyan zamatok tárulnak fel, hogy megremegett a térdem is, pedig ilyet utoljára Háni megismerésekor tapasztaltam. Nem sűrűn ér ilyen élmény.

Nem húznám nagyon ezt a posztot, ez a tökéletes baracktorta recept. Járjatok utána magatok, ha nem hiszitek, ha meg igen, akkor legyetek részesei az élménynek, és álljatok neki izibe, míg van barack. (Meg pálinka)

ultimate barack pie2.jpg

Hozzávalók:

200g liszt

110g vaj

20g cukor

1/tk só

2 ek jégbe hűtött vodka

650g hámozott kockára vágott sárga húsú őszibarack

40g világos nádcukor

1 ek friss citromlé

½ citrom reszelt héja

csipet szerecsendió

1 ek keményítő

1 tk liszt

10g olvasztott vaj

2 ek barackpálinka

ultimate barack pie.jpg

A tésztához a vodka kivétel a hozzávalókat késes mixerbe összedolgozzuk majd hozzáadjuk a vodkát, amivel összegyúrjuk, fóliába, vagy zacskóba éve egy órát hűtőben pihentetjük.

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.

Egy kis tortaformát kenjünk meg vajjal, béleljük ki sütőpapírral, és a tészta harmadából az alját, a másik harmadából az oldalát nyújtsuk ki, öntsük bele a barack tölteléket, s a maradék harmad tésztából pedig nyújtsuk ki a torta tetejét, tegyük a gyümölcsre, a széleket kissé nyomkodjuk össze.

A tetejét kenjük meg tejjel, és szórjuk meg cukorral,majd vágjuk be késsel mintha egy nap sugarait rajzolnánk.

190C-ra előmelegített sütőben süssük kb 40-50 perc alatt készre

Két éve: Sajtos-brokkolis szendvics , Kolozsvári húsgolyók

4 komment

Címkék: gyümölcsös őszibarack torták édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr815456640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.08.12. 07:02:25

Pie tészta = pia tészta :-P

Eszter Siklódy 2013.11.14. 20:04:48

kompótból is lehet csinálni?:)

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2013.11.16. 19:57:24

Lehetni lehet, kérdés, hogy milyen lesz? Legyen finom a kompót, én nagyiparival nem próbálnám, háziból igen, és alaposan csöpögjön le, így is sanszos, hogy eláztatja kissé.
Azért ha kipróbálod ird meg milyen lett.
süti beállítások módosítása