A fogyókúra áldozatai hunyják be a szemüket, dugják be az orrukat, de mégis csak az lenne a legjobb, ha elmennének otthonról, amikor elkészült ez a reggeli.
Kevés kényeztetőbb vasárnap reggelt tudok elképzelni (na jó: gasztro értelmezésben) annál, mint amikor így indul a nap, hogy tiramisukalács kerül a tányérra.
Nem fogom tovább fényezni, a képek és a hozzávalók önmagukért beszélnek, mámorító pillanatok következnek.
Hozzávalók:
8 szelet fonott kalács (kicsit szikkadt)
4 tojás
6 ek tejszín
2+2 kk instant kávé
1 vanília belseje
2 tk cukor
150 g mascarpone
8 tk méz
kakaó, pirított mogyoró a szóráshoz
vaj a sütéshez
A tojásokat felütjük, és a tejszínnel elkeverjük. Belerakjuk a vaníliát, a cukrot és 2 kk kávét.
Pár percig hagyjuk állni, amíg a kávé feloldódik.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a másik 2 kk kávét és kevergetjük, hogy ott is feloldódjon.
Serpenyőben kevés vajat hevítünk, de nem túl forróra. A kalácsokat a tojásban oldalankét 30 másodpercig (fél perc) hagyjuk ázni, majd a vajban mindkét oldalát megsütjük.
A megsült kalácsokat papíron leitatjuk, tányérra tesszük, és rákanalazzuk a kávés mascarponét, majd meglocsoljuk 1 tk mézzel, de ez lehet több vagy kevesebb is igény szerint, végül pedig megszórjuk a kakaóval, meg a mogyoróval.
Ha mindenki megette, márpedig megfogja, érdemes előhozakodni rég dédelgetett vágyakkal, mert eddigre mindenki kisimult, és megpuhult, ráadásul hálát érez majd, a csodás reggeliért.
OFF: lekapcsolt minket a T-ostoba a hálóról, miközben nem is az ő előfizetői vagyunk, ezért kicsit akadozik a posztolás, de erről majd bővebben írok még.
Utolsó kommentek