Ne gondoljatok valami nagyon bonyolult dologra, a levél az lestyán és rozmaring, a csiga pedig a csigavonalat jelzi, ami mentén feltekertem a krumplit. Köretnek szántam, de nem készült hozzá semmi, végül csak megborsoztam, és már ettem is.
Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam egy nagy csokor csodaszép, és friss lestyánt. Nyilván valamilyen levesbe beletesszük, de ezen kívül még mire lehetne használni, ezen tanakodtam, de annyira sokáig, hogy a felét addigra nyersen megettem. Tudom, bizarr, de minden levelet - a babéron kívül - nyersen is szívesen fogyasztok, ami miatt Anyósom egy kicsit méregetett is az elején, biztos-e egy kecskére kellene e bíznia az ő primőr káposztáját (Hánit), de a káposztájára azóta is én vigyázok, ritkán kóstolgatom csak, és messze nem is primőr már, de egy szónak is száz a vége, megvan még. Most pedig, vissza csigához.
Tehát olvastam több helyen, hogy a lestyán és krumpli együtt jól összeférnek, így a többi adta magát.
Hozzávalók:
krumpli
vaj, olivaolaj,
só, bors
lestyán, rozmaring
Az edényemet kivajaztam, és alulra raktam a lestyánt meg a rozmaringot. A krumplit megpucoltam és uborkagyalun felszeleteltem, majd szépen csigavonalban elrendeztem a tálban. A tetejét sóztam és olívaolajjal meglocsoltam. Betakartam fóliával és a forró sütőbe tettem kb 25 percre. Levettem a fóliát és tovább sütöttem még 20-25 percig. Amikor kivettem, csak borsoztam és már ettem is.
A krumpli finom puha volt, de a teteje ropogott, nagyszerűen sikerült. Szerintem szép is, sőt! Az illata fantasztikus, tehát minden elvárásnak megfelelt.
Tulajdonképpen van még ebben az ételben fantázia, gondolom bárhogy lehet variálni, akár fűszerrel, akár egyéb hozzávalókkal, úgyhogy biztos lesz még folytatása ennek a csiga dolognak.
Utolsó kommentek