Nem kell mindjárt aggódni, a vodka elhagyható, de azért a jó hír mégis csak az, hogy akár rumra is cserélhető. Ez persze csak akkor fontos szempont, ha az ízlések kicsit keverednek a társaságban. Ha pedig gyerekeknek is adnánk, kérem, hogy mellőzzetek mindennemű alkoholt, és legfőképp inkább mintás poharakba rakjátok nekik, nehogy összekeverjék apuciéval!
A nyár különleges, esti teraszos beszélgetéseinek előkelő kedvencévé válhat ez az jeges holmi, éppen ezért ne nagyon terjesszétek, mert a barátok oda-, és rászoknak, ha nem vigyáztok!
A szokásos módon ismétlem önmagam, finom, frissítő, egyszerű az elkészítése, a hozzávalók száma mindösszesen 3 vagy 4. Nem is nagyon érdemes mellette további érveket felsorakoztatni. Egy valamit azért érdemes nagyon komolyan venni: finom, érett, édes legyen a dinnye!
Hozzávalók:
1 sárgadinnye (belül zöld)
3 ek nádcukor
1 lime
icipici só
Vodka vagy rum, opcionálisan
A dinnyét pucoljuk meg, szedjük ki a magokat, és vágjuk kockára. Egy mixerben pürésítsük össze a cukorral és a lime levével. Ha kész, akkor egy apró lyukú szűrőn szűrjük át. Egy nagyon finom, pépes gyümölcshús fog fennmaradni, az a készítő jutalma, lehet kanalazni azonnal, mert nem lesz rá szükség. Az átszűrt, gyönyörű zöld lét tegyük tálban a mélyhűtőbe, és egy óra elteltével minden 20 percben villával törjük össze. Ha megfagyott, és apró jégdarává állt össze, készen is van. Én az utolsó keverésnél mellé tettem a poharakat, majd együtt kivettem őket és a hűtött poharakba tettem a jégkását. Itt jön el az alkoholok ideje, öntsünk rá rumot vagy vodkát, ha szeretnénk. A tetejét lime-al és cukorral díszítettem. Kanalat adjunk hozzá. Ha valakinek nem elég citrusos, vagy édes, tegyünk az asztalra még limeot és cukrot, amit ízlés szerint lehet még adagolni.
Utolsó kommentek