Mindent a szemnek, és a szájnak! Olyan élvezettel készítettem a salátát, annyira elteltem a szineitől és a látványtól, hogy nem hittem felül tudom múlni ezt a gyönyört amikor megkóstolom, pedig sikerült. Ha választanom kellene, hogy szebb e, vagy finomabb, nem tudnék dönteni, pontosan olyan szép, mint amennyire finom.
Hozzávalók:
eper
bébispenót
mandula
gorgonzola (vagy egyéb kékpenészes sajt)
Az öntethez:
1 kis fej lilahagyma
2 ek pirított szezám mag
3 ek borecet
3 ek balzsamecet
6 ek olivaolaj
1 tk szójaszósz
1 tk cukor
Az öntetethez a hozzávalókat egy üvegbe rakjuk, beletesszük a nagyon apró hagymát, és a magokat alaposan összerázzuk, 1 órára hűtőbe tesszük.
A saláta hozzávalóit előkészítjük. A spenótot lerakjuk a tányér aljára, meglocsoljuk az öntettel, rárakjuk a szeletelt epret, és sajtot morzsolunk rá a kezünnkel, megszórjuk a mandulával. 1 tányérhoz kb 1 marék spenót, 2 eper, 2 diónyi sajt, 1 ek mandula és 2 ek öntet szükséges.
Itt a hétvége, lepjétek meg magatokat vele!
Utolsó kommentek