Technikai szüneten volt a blog, amint ez látszik, konkrétabban az Isten háta mögött voltunk egy kicsivel, ahova nem ért el az internet csodája, és ahova a pékárú is csak esetlegesen érkezett meg, de ahol annyira jól éreztük magunkat, hogycsaknnna. Igyekszem visszarázódni, és tovább folytatni áldásos tevékenységemet (nem a blogra gondoltam, mosás , vasalás, főzés...), és persze itt is lelkesedni tovább, hogy legyen kajapiazongora.
A falatok a szünet előtti este készültek, hogy a maradékok felhasználódjanak, és a hűtő kiürüljön. Kivételesen nem Tante Fanny, hanem Lidl leveles tésztát használtam, és azt kell mondanom hogy ízre ez kevéssé, de állagra kicsit jobbnak tűnt, sajnos már nem tudom megnézni, hogy mennyi E van benne, amitől ezt tudja, de már úgyis mindegy, megettük.
Hozzávalók:
1/2 csomag leveles tészta
100g spenót
80g feta sajt
1 gerezd fokhagyma
1 jalapeno paprika
A sajt olajban volt, így ebből az olajból kivettek 1 evőkanálnyit és a spenótot megrogyasztottam rajta. A sajtos villával összetörtem, a paprikát kicsi darabokra vágtam, és a fokhagymát lereszeltem. Mindezeket összekevertem, és kerekre kiszúrt tésztalapokba töltöttem, félbehajtottam a lapokat a széleket egymásra nyomkodtam villával, és bekentem tojással a tetejüket, szórtam rá szezámmagot. 220C-os sütőbe tettem és kb 10-15 perc alatt megsütöttem őket.
Finoman ropogott, csípett, az olajos sajttól és spenóttól nem volt száraz, igazán bejövős volt. Remek korcsolyként szolgálhat borozásokhoz, vagy esti kártya partikhoz.
Utolsó kommentek