HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Áfonya: túl drága levesnek?

2011.08.18. 12:11 :: sajtosbrokkoli

Erika kétszázas pulzussal, hajtőre vákumozott szemöldökkel, és őszinte döbbnettel azt kérdezte: Ebből a drága gyümölcsből főztél levest? Hát bizony, mert egyrészt nem is volt annyira drága, másrészt pedig nem összevethető pl a meggyel a gyümölcs intezitása. Ergo nem kell egy kiló  ugyanannyi leves elkészítéséhez.

Konkrétan egy dobozból, ami 600.-Ft volt főztem egy levest úgy, hogy a harmadát megettem gyümölcsként, a többi meg ment a levesbe. Ezt azért is írom így, mert már többedszeri próbálkozás után leszögezhetem, hogy az áfonyát nem különösebben kedvelem főzve vagy sülve, talán azért mert úgy nem találom benne az a kicsipici fanyarságot, ami a héjában van, és ami csak nyersen érződik benne. Feldolgozva már csak az édessége dominál, és a nagyon erős zamata. Azért finom volt, miután a citrommal frissítettem rajta.Majdnem ugyanúgy készítettem mint a meggyleveset, csak kicsivel több citrommal, a fenntiek  miatt.

 Szeretnék kitérni a fotóra is egy pillanatra. Remélem mindenki látja az elhivatottságot benne, hogy a kompozíció cseppet eltér a megszokottól, hogy installációt sem sajnálva végre más szemszögből készült a kép, friss szemléletű ötletgazdag a kompozíció. Egy apró dolog csorbítja a hozzáállásom nagyvonalúságát az pedig az, hogy nem az én elhivarottságom eredménye a kép, hanem  Vincéé. Ha pedig teljesen őszinte szeretnék lenni, akkor Vince elhivatottsága a foci iránt hozta ezt az eredményt.  Leves kész, háttér kész, kanál feltámasztva, hogy ne follyon ki a leves, és akkor Vince : Idenézzanya mekkorát tudok rúgni az új focicipőmben! És ez csak a lepattanó volt .

Hozzávalók:

Egy doboz (dupla magas) áfonya

3 ek cukor,

1 citrom

3 tojás

1 kis doboz natúr joghurt

3 szegfűszeg

 1 l víz

pici só

Az áfonyát 2 ek cukorral és szegfűszeggel, egy citromkarikával meg annyi vízzel feltettem főni, amennyi ellepte. Kb 15 percig lassan forraltam, ezalatt szépen összefort, és kieresztette a levét a színét, az ízét. Hozzáadtam a többi vizet, újraforraltam. A tojás sárgáját egy ek cukorral fehérre kevertem, és a joghurtot hozzáadtam, majd belekevertenm a levesbe. éppen átforraltam, és a citrommal ízesítettem. Botmixerrel megadtam a kegyelemdöfést az áfonyahéjaknak, hogy elvegyüljenek a többiekkel, hűtöttem és készen is volt.

Szolgálati közlemény:

Saludo SANTIAGO DE CHILE, ya he creído que le he hecho enfadar, y por eso no ha visitado mi blog durante tanto tiempo.

 


 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: leves ételek főzök hűtök

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr413162508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása