Erika kétszázas pulzussal, hajtőre vákumozott szemöldökkel, és őszinte döbbnettel azt kérdezte: Ebből a drága gyümölcsből főztél levest? Hát bizony, mert egyrészt nem is volt annyira drága, másrészt pedig nem összevethető pl a meggyel a gyümölcs intezitása. Ergo nem kell egy kiló ugyanannyi leves elkészítéséhez.
Konkrétan egy dobozból, ami 600.-Ft volt főztem egy levest úgy, hogy a harmadát megettem gyümölcsként, a többi meg ment a levesbe. Ezt azért is írom így, mert már többedszeri próbálkozás után leszögezhetem, hogy az áfonyát nem különösebben kedvelem főzve vagy sülve, talán azért mert úgy nem találom benne az a kicsipici fanyarságot, ami a héjában van, és ami csak nyersen érződik benne. Feldolgozva már csak az édessége dominál, és a nagyon erős zamata. Azért finom volt, miután a citrommal frissítettem rajta.Majdnem ugyanúgy készítettem mint a meggyleveset, csak kicsivel több citrommal, a fenntiek miatt.
Szeretnék kitérni a fotóra is egy pillanatra. Remélem mindenki látja az elhivatottságot benne, hogy a kompozíció cseppet eltér a megszokottól, hogy installációt sem sajnálva végre más szemszögből készült a kép, friss szemléletű ötletgazdag a kompozíció. Egy apró dolog csorbítja a hozzáállásom nagyvonalúságát az pedig az, hogy nem az én elhivarottságom eredménye a kép, hanem Vincéé. Ha pedig teljesen őszinte szeretnék lenni, akkor Vince elhivatottsága a foci iránt hozta ezt az eredményt. Leves kész, háttér kész, kanál feltámasztva, hogy ne follyon ki a leves, és akkor Vince : Idenézzanya mekkorát tudok rúgni az új focicipőmben! És ez csak a lepattanó volt .
Hozzávalók:
Egy doboz (dupla magas) áfonya
3 ek cukor,
1 citrom
3 tojás
1 kis doboz natúr joghurt
3 szegfűszeg
1 l víz
pici só
Az áfonyát 2 ek cukorral és szegfűszeggel, egy citromkarikával meg annyi vízzel feltettem főni, amennyi ellepte. Kb 15 percig lassan forraltam, ezalatt szépen összefort, és kieresztette a levét a színét, az ízét. Hozzáadtam a többi vizet, újraforraltam. A tojás sárgáját egy ek cukorral fehérre kevertem, és a joghurtot hozzáadtam, majd belekevertenm a levesbe. éppen átforraltam, és a citrommal ízesítettem. Botmixerrel megadtam a kegyelemdöfést az áfonyahéjaknak, hogy elvegyüljenek a többiekkel, hűtöttem és készen is volt.
Szolgálati közlemény:
Saludo SANTIAGO DE CHILE, ya he creído que le he hecho enfadar, y por eso no ha visitado mi blog durante tanto tiempo.
Utolsó kommentek