A viking harcosok bátorságával, állok elébe mindenféle csípős, erős, szájtépős ételnek. A tüdőmet teleszívom, ilyenkor nézek ki úgy mint ők, a sisakjukpon lévő kis szarvak jelképezik a kettéálló füleimet (csak ilyenkor állnak ketté), és csak kűzdök az erővel. A paprika erejével. Ebben az élményben a körülöttem levők nem szeretnek osztozni, mert azt állítják, ami ennyire csíp az kétszer csíp.
Biztos én vagyok rosszul összerakva, de én még sosem éreztem csípést csak a tápcsatorna felső végén, azaz a számban. Ezért ha nem csak én szeretnék enni valamiből, akkor erősen visszafogom magam, és nem készül semmi annyira erősre, hogy könnyezve sírjak a paprika csípése okozta boldogságtól, vagy hogy égő szájjal szívjam a fogaim között a levegőt, hátha hűsíti az égető forróságot odabenn. Imádom az erőset.
Ez a fetakrém finom gazdag, és csíp, vagy mar annak függvényében, hogy hogy szertenénk. Ha nem szeretnénk erősre akkor a jalapeno magjait még sütés előtt szedjük ki, de ne érjen a paprika húsához.
Hozzávalók:
2 jalapeno
1/2 fokhagyma
100g feta
6 ek oliva olaj
1/4 citrom héja
1 tk citromlé
A fokhagymát és a jalapenot tegyük a sütőbe, és 200C-on a paprikát kb 15 a fokhagymát kb 30 perc alatt süssük meg. Mindkettőt spricceljük meg olajjal, de a fokhagymát csomagoljuk lazán fóliába. Ha kész, mindkettőről szedjük le a héját, és tegyük félre amig kihűl. A paprikából szedjük ki a magokat. A fetával keverjük össze az olajat, apróra vágott jalapenot, fokhagymát, pürévé sült, a citromot, és héjat. Villával összetörjük, és lehet mártogatni. Ha az állaga nem tetszik akkor olajjal változtassatok rajta. Én a végén még piros paprikát is tettem bele, kellemes volt. Frászt... tépett mint állat, isteni !
Amúgy szerintem ez a csípés dolog városi legenda, de állítólag ha nem annyira erős, mint ahogy én szeretem, akkor mindenkinek csak egyszer csíp.
Update: ma volt 3 napos a maradék feta mártogató, annyira finom volt, hogy magam is meglepődtem, mennyire jót tett neki hogy volt ideje összeérni. Egy valami nem tett neki jót, mégpedig az, hogy sokat megettem elöszörre, így most kevés maradt ebből az összeért krémből. Ehh legközelebb többet készítek.
Utolsó kommentek