A birsalma végre megérett, és sok helyen kapható, sőt van még szilva is, így mindenki varázsolhat ilyen reggelit magának. Azért javaslom a korai időpontot ehhez a french toasthoz, mert a kalóriatartalma nem csekély, így érdemes bőséges reggeliként számolni vele, ami után csak saláta ebéd jöhet majd szóba, de nem is kívánunk nagyon mást.
Van már itt a blogon két másik
reggeli toast, az egyik tiramisus, a másik epres, és még
rendkívül sok lehetőség van ebben a french toastban, csak jól
körbe kell nézni otthon, és felhasználni ami van. Nekem szilva és
birsalma csücsült itthon , így lett ebből szombati reggeli.
Hozzávalók:
4 szelet szikkadt kalács
3 tojás
3 ek tejszín
1 vaníliás cukor
250 g mascarpone
a sütéshez vaj
A gyümölcs szószhoz:
1 birsalma
4 szilva
1 szelet citrom
3 szegfűszeg
1 darab fahéj
méz kb. 3 ek
A szószhoz a gyümölcsöket kockára vágjuk, és a fűszerekkel forrni rakjuk annyi vízzel, ami ellepi. Ha puhára főtt a birs, szedjük ki a fűszereket, és turmixoljuk össze.
A tojásokat a tejszínnel, cukorral verjük fel, és a kalácsokat mártsuk bele mindkét felével, mafd kevés vajon süssük meg.
A kalácsokra tegyünk mascarponét, és öntsük le a gyümölcs szósszal. Ha az összhatás nem megfelelően édes, szórjuk meg fahéjas porcukorral.
A szósz kellően sűrű lesz, mert a
birsalma pectin tartalma igen magas. Gondoljunk csak a
birsalmasajtra.
Készítettem egy desszertnek, nem pedig reggelinek tálalt változatot is, ami kis adag, inkább falat, és a sorrend is más, a szósz került alulra, a toast rá, végül a mascarpone, amit cukorral megszórtam. Egészen más arcát mutatta.
Utolsó kommentek