HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Tojás caesar

2012.01.11. 07:00 :: sajtosbrokkoli

-Finom volt ez a tojás. -Ugye milyen jó ezzel a szardellás beütéssel? -Miért az is volt benne? -Hát ja ez a morzsa szardellás rajta, igazából az lenne a lényeg. - Aha! Akkor eszem egyet így is, hogy már ezt is tudom.

No ekkor már nem az első pálinka után voltak az asztaltársak, és egy kicsit el is bizonytalanodtam, a munkaóráimat tekintve, hogy érdemes volt e. És persze, hogy érdemes volt, mert így születnek a felejthetetlen pillanatok.

A fotón az első darab volt ami elkészült, és azonnal konstatáltam, hogy több roppanós morzsát szeretnék enni egy falattal, illetve hogy a salátának is szeretnék adni valami ízt, mert így meztelenül nem emeli ki kellően a tojást. Ennek ismeretében került rá egy pofonegyszerű öntet is, ami nem látszik.


Hozzávalók:

10 tojás

3 tk dijoni mustár

1 tojássárgájából olíva olajjal készült friss majonéz

bors

1 ek friss citromlé

2 ek petrezselyem apróra vágva


a morzsához:

2 bögre Panko morzsa

4 ek olívaolaj

6 szardellafilé

3 fokhagyma gerezd

6 ek reszelt parmezán


a salátához az öntet:

3 ek olívaolaj

3 ek citromlé

3 ek balsamico


A tojásokat keményre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Ezalatt 1 tojás sárgájából kb 150ml olívaolajjal majonézt készítünk. Ebbe belerakjuk a citromlét a mustárt, és félbevágott főtt tojások sárgáját, amit robotgéppel alaposan összedolgozunk. A legvégén a petrezselymet is hozzáadjuk. Csöves nyomózsákból, vagy kanállal visszatöltjük a fehérjékbe a majonézes krémet.


A morzsához az olajban összetörjük a szardellafiléket, és felhevítjük az olajban . Hozzáadjuk a morzsát és megpirítjuk. Az utolsó pillanatban a reszelt fokhagymát is belerakjuk, majd levesszük a tűzről, és forrón belekeverjük a parmezánt. Kis ropogós csomókká ragasztja össze a morzsát a sajt, keverjük folyamatosan, hogy szétváljanak, és ne egy nagy csomót kapjunk.


 

A salátához az öntet hozzávalóit összeráztam egy üvegben, és a salátára öntöttem. A morzsa felét érdemes belekeverni, aztán rátesszük a tojásokat, és ezt is megszórjuk a morzsával, végül jöhet egy kis petrezselyem. 

 

Nagyszerű étel, a lényege a morzsában rejlik, mindent elő lehet készíteni, de csak a fogysztás előtt állítsuk össze , mert a morzsa felszívja a nedvességet!

Szólj hozzá!

Címkék: saláták keverek hűtök 0fokfölött

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr933535722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása