Spárgaborsó leves is lehetne a neve, de akkor a keresőprogramok nem szeretnének!
Hurráhurrá, itt a spárga, imádom! Gyerekkorunkban nem ettünk spárgát (mi ugyanis Tobleronén nevelkedtünk) így amikor felnőtt fejjel végre hozzájutottam, alig győztem enni. Sokféle változatot kipróbáltam, és nyersen legalább ugyanannyit ettem, mint feldolgozva. Így történt, hogy 2 heti folyamatos spárgaevés után aggódva közöltem Atival, hogy talán fel kellene keresnem mostaztánmár deazonnal egy orvost, mert nagyon büdöset pisilek. Biztosan van valami súlyos betegségem, hamarosan leáll a veseműködésem is, és gyorsan kellene valami infúzió, hogy javuljon az állapotom. Elutaztunk és 2 napig nem ettem spárgát. Vasárnap estére tökéletes volt a vizeletem, de hétfőn visszatért a probléma. Na ekkor leesett, hogy a spárga a bűnös, akarom mondani büdös. Talán le kellett volna szoknom a spárgaevésről, de nem tudtam. Azt viszont tudom, hogy nincs gond a veséimmel, szerencsés esetben láthatom a srácaimat felnőni. Most komolyan, tudja valaki, hogy mi az az anyag ami kiválasztódik és a vizeletet ennyire kellemetlen szagúvá teszi? Vagy ti nem is érzitek?
Most mindenki vonatkoztasson el a pisitémától, esetlegesen tartsatok egy kávészünetet, hogy aztán kellően átszellemülve olvassátok a receptet.
Recept: Spárgakrémleves borsóval, medvehagymás olajjal
Hozzávalók:
1 csomag spárga
250 g borsó (ez esetben mélyhűtött volt)
300-400 ml csirke alaplé
só bors
olívaolaj
medvehagyma
Pecorino sajt
A spárgát a borsóval odatesszük főni a csirke alaplében. Annyiban, hogy ellepje. Ha megfőtt, kicsit hagyjuk hűlni, majd összeturmixoljuk, és annyi alaplével hígítjuk, hogy számunkra ideális krémes állagot kapjon. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 2 ek pecorino sajtot reszelünk bele.
A medvehagymát olajjal turmixoljuk, és ezt rákanalazzuk a levesre, majd rászórunk még egy kevés pecorino szeletet.
Nagyjából 10 perc az egész művelet, remek leves.
Utolsó kommentek