Nem tudok elmenni a spárgák mellett, mindig vennem kell egyet (kettőt), most pedig még készültem is rá. De a szenvedélyem ragadós, Kati is vett, sőt, azt mondta, ha megcsinálom a szemei előtt, akkor Ő is elkészíti otthon. Több se kellett, bár egy kicsit átírtam a kedvéért a receptet, de nem bánkódom miatta.
Háni este meglátta, és azt kérdezte: Ilyen lájtos vacsoránk lesz? Nem is tudom hogy kezdjek hozzá, hogy megértse, a sajtmártás, a pecorino sajt, a szárított sonka, egyik sem annyira diétás, ámbár mint minden férfiszemnek, neki is először a RÉPA, PAPRIKA, és SPÁRGA trión akad meg a tekintete, nem jut ennél tovább sem a szemével, sem az agyával. No, de nem is ezért szeretem. Olyan ez az ételismeret a férfiaknál, mint a nőknél a matek. Nem baj ha nem megy túl jól, elég ha szépen mosolyog. Eláruljam, mosolygás helyett mit tud Háni?
Egyébként valóban könnyű vacsora, a fotón látható tészta bábelt csak a szépségéért tettem oda, meg azért, mert Kati nem tud értelmezni egy spárgacsokrot köret nélkül. Mit egyek hozzá? - kérdezte. Engem! Semmit! De a vicc kedvéért készítek valamit. Dekorációnak szántam, de volt arca együtt enni. Szerintem Ő nem is Vénuszról jött. Ilyen tálalás előtt amikor még kupacban van.
Spárga recept:
Hozzávalók:
1 cs spárga
1 marék pecorino, vagy parmezán
olívaolaj
só
1 répa
1/2 kaliforniai paprika
8 szelet szárított sonka
200 ml tejszín
100 g mozzarella-chedar sajt
A spárgákat lerakjuk a tepsiben egy sütőpapírra szépen egymás mellé. Olajjal megspicceljük, vagy meglocsoljuk, és összeforgatjuk, hogy mindenütt legyen rajta. Kissé megsózzuk, és forró sütőben (200-220 C) kb 10 perc alatt megsütjük. Ekkor megszórjuk a pecorinoval, és visszatesszük míg ráolvad.
Egy serpenyőben olajon megfuttatjuk a csíkokra vágott répát és paprikát, kicsit sózzuk borsozzuk, ugyanebben a serpenyőben hirtelen megsütjük a sonkát.
A sonkaszeletekbe tekerjük a spárgát, és a zöldségeket.
A tejszínt felforraljuk, és a sajtot beleolvasztjuk, ez lesz a mártás. Nem lesz olyan sűrű, mint a képen, mert ezt Katinak készítettem, de az esti változatnál már a mozzarella chedar keverék volt, és azzal tökéletes állaga lett.
A bábel torony Tante fanny élesztős tészta, amiből egy 1.5 cm csíkot összetekertem, és megsütöttem.
Utolsó kommentek