A kekszek igaz barátja a mogyoró, különösképpen pirítás után. Nagy öröm az mindenkinek, amikor az igaz barátok sülve (főve) együtt lehetnek, különösen nekem, mert a sülve együttléttől finom ízek kerekedtek a végére. Kevéssé volt örömteli a barátoknak, mert együtt bár, de végük lett hamar. Hiába no, vannak nem előnyös barátságok, ahogy ezt az Óvónénitől is hallottam már.
Nagyon egyszerű alapanyagok szükségesek, és rendkívül egyszerű az elkészítése is, sokkal jobb viszont a bolti kekszeknél.
Hozzávalók:
110 g puha vaj
45 g porcukor
1/2 vanília belseje
125 g liszt
pici só
70+30 g pirított mogyoró
50 g olvasztott csoki
A vajat a cukorral összekeverjük a kézi mixer spirállapátjaival, hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a lisztet, legvégül a pirított mogyorót.
Egy tepsi nagyságú sütőpapírt (szilikonos*) vágunk, félbehajtjuk, majd a két papír között téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, kb 7-8 mm vastagságúra. A papírt átemeljük egy deszkára, és berakjuk a mélyhűtőbe 30 percre. Ha nem sietünk, 2 órára hűtőbe is tehetjük. Ha lehűlt, kivesszük és a papíron téglalap alakúra szeleteljük, és kissé eltávolítjuk a kekszeket egymástól, mert kb 1/3-al nőnek a sütés során.
190 C-os előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. Kihűtjük, és a hideg kekszeket olvasztott csokiba mártjuk, végül megszórjuk mogyoróval.
Ez nem lesz túl sok, ha vendégeket várunk érdemes dupla adagot készíteni.
*ezentúl nem írom oda hogy szilikonos, mert mindig szilikonos, soha nem használok mást
Utolsó kommentek