Emlékeztek még a Tiramisureggelire (nem tudok linket beilleszteni, béna vagyok, de majd pótolom)? Ennek analógiájára készült a tavaszi, epres változat. Hirtelen nem is tudom az elfogyasztott toast után, hogy ha mindkettőt elém rakták volna egyszerre, melyikhez nyúltam volna, és melyiket találtam volna finomabbnak. Mindenesetre újfent elaléltam önmagamtól, hogy ilyen remekbe szabott ötlettel álltam elő. De az is lehet, hogy az elfogyasztott ebédtől aléltam el, csak simán a bevitt kalóriák miatt, és egyszerűen a gyomromban van minden vér.
Lássuk hát a lényeget, hozzávalók:
4 szelet szikkadt kalács
3 tojás
3 ek tejszín
1 vaníliáscukor
250 g mascarpone
citrom
eper
agave szirup
a sütéshez vaj
A mascarponét egy evőkanálnyi citromlével összekeverjük, és egy fél citrom héját belereszelem. A tojásokat a tejszínnel és a vaníliával egyenletesre keverjük villával.
A kalácsok mindkét felét fél-fél percig áztatjuk a tojásban, utána pedig forró vajban kisütjük, papírra rakjuk.
A toastokra kenjük a mascarponét, és epret szeletelünk rá. Nem csak úgy viccből, hanem amennyit elbír. Ezt érdemes a tálaló tányéron végezni, mert nem fogjuk tudni különben, csak nagy lapáttal áthelyezni. A végén az agave sziruppal meglocsoljuk, valamint újabb adag citromhéjat reszelünk az eprekre. Természetesen mézzel is lehetne, de a sziruppal finomabb!
Hűű meg jajj, és aztamindenit! Szem nem marad szárazon.
Utolsó kommentek