A klasszikus sütemények, amelyek régimódiak, dús ízűek, minőségi alapanyagokat kívánnak, szerintem sosem fognak kimenni a divatból. Különösen, ha egy kis ráncfelvarrás után a mai elvárásoknak is eleget tesznek.
Nos, ezzel a sütivel nem kellett sokat plasztikázni. A citromot lime-ra, a cukrot barna nádcukorra cseréltem és feleztem, a mandula helyett pirított mogyorót használtam, és a tepsi helyett kis tortagyűrűket töltöttem meg a tésztával.
Olyan csodálatos ízek találkoznak ebben a mini tortában, és szerintem a külleme is annyira hívogató, hogy senkinek nem okozhat csalódást, ez ismételten a "kárlennekihagyni" kategóriába sorolandó.
Hozzávalók:
90 g puha vaj
75 g barna nádcukor
1 lime héja
vanília
1 tojás
90 g tejföl
90 g liszt
40 g pirított mogyoró őrölve
1/2 tk sütőpor
néhány sárgabarack
A cukrot, a lime héját és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, amivel szintén 2-3 percig keverjük, aztán jöhet a tejföl. A lisztet, mogyorót és a sütőport összekeverjük, és a tojásos krémhez adva alaposan elkeverjük. A kivajazott, lisztezett formákba kanalazzuk a tésztát, kb. félig töltsük a karikákat, és tegyünk a tetejére sárgabarack szeleteket.
180 C-ra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.
A meggyeset még nem kóstoltam meg, de ha túl leszek az élményen megosztom. A barackos isteni volt!
Utolsó kommentek