Azt még nem tudom, hogy mi lesz belőle, de legalább idáig eljutottam. Az eredeti ajánlás szerint szendvicsekhez használjuk jóféle kolbász és még jobbféle, nagy lyukú toscán kenyérbe, persze az sem baj, ha kenünk alá némi pestot is.
Ellenben miután megkóstoltam, rájöttem, hogy sokkal több van benne. Ki fogom próbálni, ezzel-azzal, majd beszámolok róla. Kicsit nekem ecetes volt, ezért legközelebb tovább fogom forralni, ami az egész lakást betöltő ecetszaggal jár, de végre nem a fürdőszobai vízkőoldás eredménye lesz, hanem valami annál sokkal jobb élmény kényszerű velejárójaként fogok rá gondolni, ami segít majd a szag elviselésében.
Hozzávalók:
2 nagy lilahagyma
250 ml borecet
100 g cukor
2 szelet gyömbér
1 babérlevél
5 szegfűszeg
1 csillagánizs
pici só
A hagymát felszeleteljük és forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük. A többi hozzávalót összeforraljuk, szerintem kb 5 percig a cukor elolvadásától (én most éppen csak felforraltam, és megvártam amíg a cukor feloldódik). Az ecetes lébe tesszük a hagymát, ekkor kapja meg csodaszép színét. Üvegbe tesszük, és hűtjük. Kb 2 hétig eláll. Én nem szedtem ki a fűszereket sem, szerintem nagyon finoman oldódnak az ízek. Legalább egy éjszakát érdemes felhasználás előtt érni hagyni.
Utolsó kommentek