Ma méltóképen fogom bemutatni, hogy mi történik amikor a kánikula beveszi magát a konyhába, és ezzel egyidejűleg lecsapolja az amúgy is barázdáért ordító jobb agyféltekémet. Szerencsére a bal az még minimális aktivitást mutat, így jól fogunk ma szórakozni. Van 2 új kicsikém. Illetve az egyiknek csak az emlékét őrzöm már, a másik kicsikém* viszont kitünően van. Bemutatom az egyiket: Ő Babyface:
A már többször emlegetett Lajos kopogott be babyface-el de akkor még csiszolatlan gyémánt volt csupán egy Balatonfelvidéki hegyoldalból. Ilyenek az őstehetségek (nem magamra gondolok) egyszer kell csak valakinek felfedezni őket, és a karrierjük üstökösként száguld onnantól. Én lettem a jószemű szerencsés, aki szárnyam alá vettem babyface-t. Kihoztam belőle a maximumot. Nagyon élvezte amig csiszolgattam, hogy minél szebben tündököljön, pedig nem tudta, hogy én leszek egyben az a lelkiismeretlem manager-fotós, aki előkaparja őt a sárból, aztán, kihasználja és amikor már a kamera előtt élvezi a pózolást, kér még egy szivességet is tőle, de az ártatlan nem tudja, hogy ez élete utólsó rossz döntése, és saját magát áldozza fel valaki más sikeréért, aki amúgy sokkal megbecsültebb társadalmilag, kegyesebben bánnak vele, és annyiszor állt már a magazinok címlapján, hogy nincs annyi babyface hasonmás összesen kishazánkban, mint ahányszor ő pozolt a sztármagazinokban. Az avocado önmaga, és a társadalom szerint származására tekintettel felsőrendűbb babyface-nél.
Szegény babyface az avocado krémleves oltárán áldozta fel magát, méghozzá úgy, hogy az utolsó csepp vérért adta.
Avocado krémleves patiszonnal, sültcéklával.
Hozzávalók:
1 avocado
1 babyface 250 ml-nyi centrifugázott leve
50ml tejszín
1 ek mascarpone (opcionális)
csipet só, bors
pici citrom héj
1kk citromlé
néhány szelet cékla
1kk vaj
1 kifli
olivaolaj
A patiszont, ( miután leszedjük róla a kinezio tapeket) gyümölcscentrifugán áttoljuk, és a kinyert lével összeturmixoljuk az avocadot. hozzáadjuk a tejszínt, és ha szeretnénk mascarponét is bele azzal is turmixoljuk. Sóval, borssal, citromhéjal és lével ízesítsük. A céklát vékonyra vágjuk, és a vajon megsütjük. Ha valakinek nem elég édes a cékla, karamellizálja, mert az édes íze a legjobb kiegészítője a levesünknek ha nem elég édes, hiányozni fog az összahtásból. A kifliket karikára vágjuk, és olajjal meglocsoljuk, majd serpenyőben megpirítjuk. Ezt adjuk a leves ünk mellé.
Mivel a leves nyers, és friss, a patiszon és az avokádó élő összetevők, azonnal együk meg, ne rakjuk hűtőbe, és ne tároljuk. A centrifugázott levekről amúgy is érdemes tudni, hogy hamar vesztik az ízüket, állagukat, és gyors kémiai folyamatok indulnak be amelyek egyike sem kedvez sem a lének, sem a fogyasztónak.
A leves pazar, bámulatos enrgiákkal bír, illetve aki jártas benne az biztos érzi a biorezonanciáját még képernyőn keresztül is.
Köszönöm a mai türelmet.
A sógornőim kedvéért pedig: igen én készítettem babyface-t, Lajos csak a patiszont adta.
*A másik kicsikémről majd a hétvégén írok bővebben.
Utolsó kommentek