HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Patiszon babyface az avocado krémlevesbe hull

2011.08.26. 06:30 :: sajtosbrokkoli

Ma méltóképen fogom bemutatni, hogy mi történik amikor a kánikula beveszi magát a konyhába, és ezzel egyidejűleg lecsapolja az amúgy is barázdáért ordító jobb agyféltekémet. Szerencsére a bal az még minimális aktivitást mutat, így jól fogunk ma szórakozni. Van 2 új kicsikém. Illetve az egyiknek csak az emlékét őrzöm már, a másik kicsikém* viszont kitünően van. Bemutatom az egyiket: Ő Babyface:

A már többször emlegetett Lajos kopogott be babyface-el de akkor még csiszolatlan gyémánt volt csupán egy Balatonfelvidéki hegyoldalból. Ilyenek az őstehetségek (nem magamra gondolok) egyszer kell csak valakinek felfedezni őket, és a karrierjük üstökösként száguld onnantól. Én lettem a jószemű szerencsés, aki szárnyam alá vettem babyface-t. Kihoztam belőle a maximumot. Nagyon élvezte amig csiszolgattam, hogy minél szebben tündököljön, pedig nem tudta, hogy én leszek egyben az a lelkiismeretlem manager-fotós, aki előkaparja őt a sárból, aztán, kihasználja és amikor már a kamera előtt élvezi a pózolást, kér még egy szivességet is tőle, de az ártatlan nem tudja, hogy ez élete utólsó rossz döntése, és saját magát áldozza fel valaki más sikeréért, aki amúgy sokkal megbecsültebb társadalmilag, kegyesebben bánnak vele, és  annyiszor állt már a magazinok címlapján, hogy nincs annyi babyface hasonmás összesen kishazánkban, mint ahányszor ő pozolt a sztármagazinokban. Az avocado önmaga, és a társadalom szerint származására tekintettel felsőrendűbb babyface-nél.

Szegény babyface az avocado krémleves oltárán áldozta fel magát, méghozzá úgy, hogy az utolsó csepp vérért adta.

Avocado krémleves patiszonnal, sültcéklával.

Hozzávalók:

1 avocado

1 babyface 250 ml-nyi centrifugázott leve

50ml tejszín

1 ek mascarpone (opcionális)

 csipet só, bors 

pici citrom héj

1kk citromlé

néhány szelet cékla

1kk vaj

1 kifli

olivaolaj

A patiszont, ( miután leszedjük róla a kinezio tapeket) gyümölcscentrifugán áttoljuk, és a kinyert lével összeturmixoljuk az avocadot. hozzáadjuk a tejszínt, és ha szeretnénk mascarponét is bele azzal is turmixoljuk. Sóval, borssal, citromhéjal és lével ízesítsük. A céklát vékonyra vágjuk, és a vajon megsütjük. Ha valakinek nem elég édes a cékla, karamellizálja, mert az édes íze a legjobb kiegészítője a levesünknek ha nem elég édes, hiányozni fog az összahtásból. A kifliket karikára vágjuk, és olajjal meglocsoljuk, majd serpenyőben megpirítjuk. Ezt adjuk a leves ünk mellé.

Mivel a leves nyers, és friss, a patiszon és az avokádó élő összetevők, azonnal együk meg, ne rakjuk hűtőbe, és ne tároljuk. A centrifugázott levekről amúgy is érdemes tudni, hogy hamar vesztik az ízüket, állagukat, és gyors kémiai folyamatok indulnak be amelyek egyike sem kedvez sem a lének, sem a fogyasztónak.

A leves pazar, bámulatos enrgiákkal  bír, illetve aki jártas benne az biztos érzi a biorezonanciáját még képernyőn keresztül is. 

Köszönöm a mai türelmet.

A sógornőim kedvéért pedig: igen én készítettem babyface-t, Lajos csak a patiszont adta. 

 

*A másik kicsikémről majd a hétvégén írok bővebben.

Szólj hozzá!

Címkék: leves ötletek ételek főzök keverek hűtök 0fokfölött zongorázok

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr893180749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása