A méregtelenítésre szükségünk van. Van rá sok módszer, és ennek egyik legegyszerűbbje, amikor az étkezésekbe építünk méregtelenítő fogásokat időről időre. A keresztesvirágúakhoz tartozó zöldségek (mint például a brokkoli, kelkáposzta, karfiol, káposzta,zsázsa, torma és kelbimbó) önmagukban bírnak mindennel, ami a tisztuláshoz és az egészséghez szükséges. Ha nyersen esszük nagyon sokat teszünk magunkért.
Azért azt is érdemes tudni, hogy a darabolt zöldség hat órán belül elveszti glükozinolát tartalmának 75%-át, tehát a frissen fogysztásnak nagy jelentősége van. Mit teszünk ha frissen megesszük: méregtelenítünk, mert támogatjuk az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatásúak, támogatjuk a hormonális rendszert, és antioxidánsokat ,juttatunk a szervezetünkbe. Vitaminok és ásványi anyagok, karotinoidok és a flavinoidok, nagy mennyiségben találhatók a saláta hozzávalóiban, de van hangsúlyoznám, hogy mindezt elolvasni, és tudni nem legendő. meg is kell enni!
Update: 8 perce raktam fel a posztot, máris van aki megkérdezte, beteg vagyok e, és hogy hova lett személyes bájom hogy semmi sztori, hova lettem én magam (ettől a salátától máris láthatalanra fogytam) csak flavoniakármik, meg karotibármik. Hiába no, elvette az ihletet ez a sok okosság amit leírtam, de kell néha az is, nem csak mindig habzsidőzsi. Köszönöm amúgy az észrevételt.
Hozzávalók:
1fej brokkoli
1fej karfiol
2 sárgarépa
1 marék aszalt vörösáfonya
1 marék mazsola
1 csomag petrezselyem
2 ek napraforgó
1 ek tökmag
fél citrom leve
só
esetleg kevés méz
Konyhai mixerben vágjuk apróra a zöldségeket. A magokat és az aszalt gyümölcsöket adjuk hozzá, majd locsoljuk meg a citrommal, és sózzuk. Gyakorlatilag készen is van, Ha valaki szeretné, egy kevés mézet is locsolhat rá. Igazán friss, és és a magoktól, gyümölcsöktől izgalmas lesz a saláta.
A sok süti mellé csempésszünk néha ilyene ételeket is az asztalra.
Utolsó kommentek