A karácsonyi hal nem feltétlenül úszik lében, vagy öltözik bundába, egy előételként tálalt saláta képében is kerülhet az asztalra, így megőrizve a halas hagyományt, helyet hagyva valami más, nem feltétlenül hagyományos fogásnak. A füstölt fűszeres makréla nagyszerű alternatíva lehet ha már túl vagyunk a végtörlesztésen, vagy a lazacot már unjuk. Bookmarkoljátok (legalább ezt) gazdagon.
Tegnap este, amikor a salátát vettem, azt kérdezte a pénztáros: -Madár?
Mit is válaszolhattam volna: -Ennyire látszik? Rám van írva? Hiába szabadkozott, rájött, hogy mindegy, én jól szórakozok, de azért megígérte, hogy változtatni fog a kérdés feltevésén.
Ez a saláta nagyon egyszerű, de nagyon finom, alig kell hozzá pár dolog, percek alatt elkészül, tehát sok dolog szól mellette hogy akár az ünnepi menü részévé tegyük.
Hozzávalók:
Füstölt fűszeres makréla filé
koktél paradicsom
fehér óriásbab konzerv
madársaláta
citrom, olívaolaj
Koncentráljunk rá az előttünk álló bonyolult feladatra:
tegyük a salátát a tányérra, szórjuk rá a lecsepegtetett babot, a felezett paradicsomot, és a tépett halszeleteket. Locsoljuk meg az olajjal, és a citrommal.
Ha ez így túl egyszerűnek tűnne, lehet még variálni petrezselyemmel, borssal, chillivel.
Utolsó kommentek