HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

3 az 1-ben karácsonyi rétesszivar

2011.12.22. 10:00 :: sajtosbrokkoli

 

Sok mindenre, pontosabban 3 dologra jó ez szivar, csak elszívni nem lehet, de ezt talán megbocsáthatjuk neki annak fényében, hogy egyszerre ültetőkártya, dekoráció, és desszert is, sőt ha valaki hazaviszi, akkor ajándék is lehet, csak nem akartam túlzásba esni, mert a 4 az 1-bent már senki nem hitte volna el.


 

Tavaly készítettem ilyet először, akkor még vendég szerző voltam Rita konyhájában. Most meg...hát látjátok .Tekintve hogy praktikus család vagyunk, gondolom az idén is szeretni fogjuk a 3 az 1-ben életérzést. Szerintem nem megy egyik tulajdonság sem a másik rovására, pompás darab, bármely funkcióját is vizsgálom. Kicsit változtattam rajta, és vagy nem hiszem el mennyire finom volt tavaly is, vagy ez most még annál is jobb lett.


 

Hozzávalók:

1 csomag rétes tészta

1 nagy alma

80g durvára őrölt dió

1 narancs héja

1ek citromlé

1 cs vaníliás cukor

2ek méz, vagy agave szirup

3 ek kandírozott gyümölcshéj

kb 80g vaj, a lapok kenéséhez.


 

Az almát megpucoljuk, és apróra vágjuk. Azért nem ajánlom a reszelést, mert akkor nagyon sok lét ereszt az alma, és ki fog folyni a lé, akkor pedig nem lesz elég szép ahhoz, hogy az asztalra kerüljön. A további hozzávalókkal keverjük össze.


 

A réteslapokat egy vízzel bespriccelt konyharuhára tegyük ki. Egyszerre csak egy lappal dolgozunk, a többit tegyük két réteg konyharuha közé, hogy ne száradjanak ki. A réteslapot félbehatjuk, és a két réteg között, illetve felül olvasztott vajjal megkenjük. (ha valakinek nincs otthon kenő eszköze, locsolja le kanállal, és annak a hátuljával kenje szét) A képen láthatóan rakjuk csíkban a lapokra a diós tölteléket. A két szélét hajtsuk vissza a töltelékre, kenjük meg azt is, majd szorosan tekerjük fel. Ha túl soknak éreznénk a tésztát, nyugodtan le lehet vágni bármelyik oldalából, vagy a hosszából is, ha nem akarunk annyi tésztát feltekerni.

A szivarokat rakjuk egymás mellé, de ne túl közel, és forró 210C-ra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre (NE! Szivarszínűre, az sok lenne!) Nekem, Kb 8 perc volt.


 

Amikor kész van, rácson hagyjuk kihűlni. Én kicsivel kisebb kartonlapokat vágtam, akkorákat mint a szivar, és arra raktam rá a szalaggal, hogy le lehessen tenni akár a terítőre is anélkül, hogy csúnya vaj foltokat hagyna a szép terítőnkön. A szalagra ráírtam a nevet, és így lesz ültetőkártya is egyben, ha esetleg Háni nem tudná hol a helye. (Jajj de rossz vagyok, nincs is helye, ahogy nekem sem, a fiúk osztják le mindig, hogy ki-ki mellé ül.) Ha nem isztok pezsgőt, akkor akár pezsgőspohárba is lehet állítani, úgy is szép.


 

Egy nappal felhasználás előtt akár el is készíthető.

 

2 komment

Címkék: karácsony ötletek gyümölcsös hellókarácsony ünnepelek édeseim zongorázok terités

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr743436931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

faqtya 2011.12.22. 11:27:52

hogy lehet már olyan nevet adni, hogy Rita konyhája, főleg egybeírva url-ként: ritakonyhaja, gasztro oldalnak takonyt adni.
de amúgy én is elszívnek ebből a szivarból jópárat.

memeist (törölt) 2011.12.22. 12:40:07

@faqtya: :DDDD és basszus igazad van! takony, ez óriási, lehetne még mondjuk csenge cipóboltja, árpi csalamádéreceptjei, stb
süti beállítások módosítása