Kísérteties hasonlóság mutatkozik a ceasar saláta öntete és az itt felhasznált öntet között, így kapta a nevét, ami amúgy igen unalmas lett volna: Kelbimbó saláta nyersen, esetleg : Nyers kelbimbó saláta , végső esetben Mustáros kelbimbó saláta.
Márpedig biztosan többen bólintanának rá egy kelbimbó CÉZÁRRA, mint egy mustáros nyers kelbimbóra. Pedig ugyanaz. Ennyit számít. Mint a csomagolás, vagy a frizura.
A kelbimbóhoz fűződő viszonyomról már vallottam. nagy rajongója vagyok ennek a zöldségnek. Eddig csak főzéssel előkészített változatokat készítettem, miközben nyersen rendszeresen rájárok, sőt gyakran azon izgulok, hogy maradt e elég az eredetileg elképzelt ételhez.
Mivel nyersen is tökéletes íze van, kézenfekvő volt, hogy készüljön belőle egy saláta, amibe csak szeletelni kell a kelbimbót. Nagyon finom, és mivel minden vitamin épen marad benne, szuper egészséges is.
Hozzávalók:
3 ek majonéz
2 ek reszelt parmezán
1 ek friss citromlé
1 tk mustár
2 szardellafilé, vagy 1 tk szardella paszta
1 gerezd fokhagyma
1/2 tk Worcestershire szósz
bors
2 ek olíva olaj
16 kelbimbó
Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat, és a szeletelt kelbimbót keverjük a salátaszószba.
A kelbimbó örök és nagy barátja a bacon, úgyhogy lehet rá sütni 1-2 szeletet, ha valaki túl natúrnak találná.
Okosság mára :Konyhai kisszótár I.
English breakfast tea – A rossz lehellet nélküli kávé
Tegnapi tv élményem egyetlen tanulsága volt ez a mondat.
Utolsó kommentek