A mai étel legalább annyira szól a szemhez, mint a gyomorhoz, és az ízlelőbimbókhoz. Szeretem az egyszerű, és szép ételeket. Ez mindkettőt tudja, és élen jár a színek harmóniájában is. Legalábbis nekem.
Roppant gyors, és kevés munkát igényel, önállóan is értelmezhető, de akár köret is lehet. A gyönyörűen szétnyíló padlizsánról, norvég mintás pulóverem jutott eszembe, így kapta a nevét. Szegény. Jó hogy a gyerekeim előre kaptak nevet, így mindegy is volt mi jutott eszembe, amikor megláttam őket.
Hozzávalók:
padlizsán
szardella
olíva olaj
konzerv paradicsom
hagyma
fokhagyma
bazsalikom, rozmaring
A padlizsánt félbevágjuk, és ferdén egészen a héjáig bevágjuk, majd merőlegesen az első irányra keresztbe is bevágjuk. Érdemes vigyázni, hogy minél közelebb legyen a vágás a héjhoz, de azt ne vágjuk át, mert pont az a lényeg, hogy bennmaradjon a padlizsán leve.
A bemetszett padlizsánt kenjük, vagy spricceljük meg olívaolajjal, enyhén sózzuk és a vágásokba tegyünk szardella filéket.Tegyük forró sütőbe, és várjuk meg amig a padlizsán szépen szétnyílik. A lé bennmarad, és csodásan párolódika zöldségünk, miközben átjárja a szerdella íze.
Közben a hagymát pároljuk meg kevés olívaolajon, opcionálisan tehetünk fokhagymát is, majd a paradicsommal és a fűszerekkel főzzük össze. Lehet sózni borsozni, majd nem kötelezően, de botmixerrel pürésíteni, mert szerintem az nagyon klasszul kiemeli a padlizsán mintáját.
Ez csak ilyen egyszerű. Szemetgyönyörködtető nem?
Utolsó kommentek