Hivatalosan is tavasz van, úgyhogy én ezt üdvözlöm is egy zöld tavaszváró salátával. Mostanában ugyan nem mutatom, de nagyon szeretem a salátákat. Kis átmenet ez a friss tavaszi saláták és a téliek között, mert főzni kell, és mert nem is annyira színes de micsoda felüdülés!
Sokszor mondtam már, hogy betegesen szeretem a nyers zöldségeket, ezért nem jutok el a feldolgozásig, mert előtte megeszem nyersen, hogy bármi elkészülne belőle, de ez erre a babra különösen igaz. Ezt a fantasztikus zöldséget a gazdaságos áruházban szoktam venni, és még soha nem jutottam el vele a konyhapultig sem, a hűtőből elfogy, mert minden egyes ajtónyitásnál kettőt hármat felmarkolok, és elropogtatok belőle. Most is csak azért maradt, mert 2 csomaggal vettem.
A brokkoliba is ott futottam bele, sőt volt még bébi cukkini, és bébi répa is, meg spárga is, de ez itt nem a reklám helye, csak tájákoztatásul írtam.
A hozzávalókat akár fel is lehetett volna vágni, de nekem így izgalmasabb volt, pláne hogy sorokat raktam, rétegeket építettem. A játszani vágyás sose múlik el.
Hozzávalók:
zöldbab
brokkoli
madrigal sajt
Az öntethez:
2 ek almaecet
2 ek olívaolaj
1 tk majonéz
¼ tk dijoni mustár
½ tk bazsalikom pesto
1 tk méz, vagy agave szirup
pici só, pár csepp citrom
A zöldségeket forrásban levő sós vízbe tettem egyszerre 3 percre, aztán jeges vízben megfürdettem őket, hogy friss ropogósak maradjanak, és megálljanak a fővésben. Az öntet hozzávalóit összeráztam, és a tányérra rendezett zöldségekre locsoltam. A sajtból vékony szeleteket vágtam, és mellé/rá tettem a kupacomra.
Szép volt, finom volt. Egészségemre.
Utolsó kommentek