HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Parmezán keksz – Sós alapkeksz tojás nélkül

2012.03.07. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Tojáspánik van. Mama meg nem simán pánikol, egyszerűen sokkot kapott. Szeretném tudni, hogy hirtelen felindulásból, vagy valami külső nyomás következtében állított be 80, leírom, hogy biztos értse mindenki: NYOLCVAN tojással.

Elmeséltem Péternek, aki rögtön megosztotta velem azt a személyes élményt, amikor a vidéki rokonoktól 2 zsák répát kapott. Dermedt csend kerekedett a telefon túlsó végén, miután elmagyarázták a barátoknak, hogy éppen répát vermelnek a pincében. Hülyén veszi ki magát, amikor az ember egy új építésű társasházi pincében nem a muskátlikat teszi el télire, hanem friss répákat vermel banános dobozokba, homok és virágföld keverékébe. Arra ki sem kellene térni, hogy ez mennyivel drágább, mint megvenni a szükséges mennyiségű répát, de biztos bio volt, különben mi másért ugye?

Szóval Mama mikor büszkén letette a tojásokat, hozzátette, hogy : - De mást nem hoztam! Nem tudtam, hogy minek örüljek jobban, annak hogy így legalább be fog férni a hűtőbe, vagy annak, hogy ha bedől a forint, az ország, és az euró, tudok mit adni pár liter benzinért. Hogy legyen benzinre valóm, jöjjön egy tojás nélküli sós keksz.


Töményen sajtos, illatosan fűszeres, tökéletesen omlós. Azt azonban, hogy milyen ízű, azt mindenki maga döntheti el. Alapreceptként is érdemes számolni vele, mert annak függvényében, hogy milyen zöldfűszert esetleg zöldfűszer keveréket keverünk bele, úgy változik az íze.

Lehet zsályával, kakukkfűvel, bazsalikommal, oreganóval, vagy ezek keverékével is. Bármelyiket választjuk is, nemigen lehet vele mellélőni. A kalóriákat jobb nem számolni, vagy nagyon sokat futni, legalább a hozzávalókért, de nem a sarokra, hanem minimum a szomszéd falu boltjáig, még inkább a megyeszékhelyig meg se álljunk, na akkor, de csak akkor lehet lelkifurdalás nélkül enni.


Hozzávalók:

110g vaj

110g reszelt parmezán

1 tk kakukkfű

bors

165g liszt


 

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a sajtot, a fűszert a borsot, végül a lisztet. Egy fóliába, vagy sütőpapírba tegyük bele a tésztát, és tekerjünk belőle egy szalámi alakú tésztarudat. Hűtőben minimum egy órát, de akár egy éjszakát hagyjuk állni. A hideg tésztából vágjunk kb.7-8mm vastag szeleteket, és 180C-ra előmelegített sütőbe tegyük 20 percre, illetve amíg arany színűre nem pirul.

Dobozban sokáig eláll.

Ha nem nyitja ki senki.

 

Egyéb sós rágnivalók: sajtos snack, hűűű és ez a karfiolos falat nagyon ütős volt, Luca kommentjét hagyjátok figyelmen kívül, még nem elég bevállalós.


 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr694292853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2012.03.07. 12:16:55

Évek óta vadászom egy sós alapú, könnyen kivitelezhető keksz-rágcsa receptre!
Thx!
Nemcsak jól hangzik, de tetszik is! :-)

Tojás: :-))). Madártej nálunk akár heti három is elfogy. ;-)
süti beállítások módosítása